brioni, brionka, ladja Svet24.si

FOTO: Ob močnem neurju potonila ladja Brionka

zlato Svet24.si

Iskalec zlata zadel terno in obogatel

zapor ig 2 Necenzurirano

Spi v zaporu, čez dan pomaga osumljenim pranja ...

jerca legan milan cvikl m24 Reporter.si

Ločitvena vojna za luksuzno vilo: Umazano ozadje ...

primoz roglic lev Ekipa24.si

Kakšen kralj! Rogličev sin po dirki zasenčil ...

anna-paynich, aleš Njena.si

Klepet z Anno Paynich: Ona mi je dala blagoslov, ...

luka asistenca Ekipa24.si

Luuuukaaaa! Dončić je šokiral svet z najbolj ...

Kronika

Na avtocesti z 1,7 promila povzročil nesrečo

Piše: R.K.

Čas objave:
14.12.2021 07:48

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 207 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja denarja, vlomov in tatvin.

PROMETNA VARNOST
Povzročitelj nesreče na avtocesti z 1,7 promili alkohola
Policisti PPP Novo mesto so bili nekaj pred 16. uro obveščeni o prometni nesreči na avtocesti za smer Obrežje, pri odcepu za Dobruško vas. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 69-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v varovalno ograjo in v avtomobil 45-letne voznice, ki je pripeljala za njim. Lažje poškodovanega povzročitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,83 miligramov alkohola, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo o kršitvah 69-letnega voznika z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA
Zalotili in prijeli tatu goriva
Šentjernejski policisti so nekaj pred 19. uro na parkirnem prostoru v Dobruški vasi zalotili in prijeli 26-letnega osumljenca iz Dobruške vasi, ki je vlomil v ograjen parkirni prostor in v rezervoarja dveh tovornih
vozil, iz katerih je iztočil in odtujil gorivo. Zoper storilca so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. 26-letnega osumljenca, ki so ga že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj, bodo s kazensko ovadbo zaradi velike tatvine privedli k preiskovalnemu sodniku.Prijeli tatico
Nekaj po 8. uri so bili policisti PP Novo mesto obveščeni, da naj bi iz prodajalne na Andrijaničevi cesti neznanka odtujila več artiklov. Na podlagi opisa so osumljenko iz okolice Novega mesta izsledili in prijeli.
Zasegli so ji ukradene predmete in jih vrnili osebju prodajalne. Ovadili jo bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine
Med 11. 11. in 13. 11. je v Novem mestu neznanec vlomil v prodajni kiosk in odtujil pirotehnične izdelke. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na Ljubljanski cesti v Novem mestu je v noči na 13. 12. nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil praznično osvetlitev. Lastnika je oškodoval za 120 evrov.

Na parkirnem prostoru na Bohoričevi ulici v Krškem je med 8. in 10. uro neznanec iz odklenjenega kombija odtujil 450 evrov.