kustec jansa vlada Svet24.si

Janševa vlada nad znanost: priča smo "novemu ...

vasle Svet24.si

Primer Vasle: Pes, ki laja, tudi joče

Marjan Šarec Svet24.si

Šarec o sodelovanju z Golobom: O »raznih paketih...

janez jansa ek Reporter.si

Janševemu človeku je spodletelo in Janša ni ...

20210527-01061753 Necenzurirano

Operacija Sava: dokument, ki Počivalška & Co. ...

daniel-granja Njena.si

Ljubezen na vasi: Videz vara, poraščeni Daniel ...

porzingis Ekipa24.si

Brez USMILJENJA: Dončićev soigralec prejel kazen...

Kronika Novo mesto

Na Belokranjski cesti ugasnilo življenje

Piše: R.K.

Čas objave:
06.11.2021 08:20

Ponoči, nekaj pred 1. uro se je na Belokranjski cesti v Novem mestu zgodila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil voznik osebnega avtomobila.

Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 50-letni voznik osebnega avtomobila Alfa romeo vozil iz smeri Novega mesta proti Metliki. Na Belokranjski cesti je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, preko nasprotnega smernega vozišča zapeljal s ceste in trčil v parkirano tovorno vozilo in v drevo. Voznik je zaradi
hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Letos je na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah umrlo devet ljudi (pet voznikov osebnih avtomobilov, potnica v vozilu, motorist, voznik mopeda in kolesar). Največ nesreč se je zgodilo zaradi nepravilne strani in smeri vožnje in neprilagojene hitrosti.

Policisti voznike pozivajo, naj hitrost vožnje prilagodijo veljavnim omejitvam, razmeram na cesti, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam. Previdnost velja še posebej v trenutnih razmerah, ko so ceste spolzke, na njih pa veliko odpadlega listja.