državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Kronika Škofja Loka

Na Dnevu oglarjev na Starem vrhu nesreča s smrtnim izidom

Piše: Radio Krka/Sta

Čas objave:
08.08.2016 10:18

Na etnografski prireditvi Dan oglarjev na Starem vrhu se je v nedeljo pozno zvečer zgodila huda nesreča, v kateri je umrl domačin z območja Gorenje vasi. Moškega je poškodovalo obžagano deblo, zaradi hudih poškodb pa je umrl na kraju nesreče.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, kriminalisti v okolici Poljan nad Škofjo Loko obravnavajo smrt moškega, ki ga je v nedeljo pozno zvečer med javno prireditvijo poškodovalo obžagano deblo. Kriminalisti obvestila o dogodku še zbirajo.

O dogodku poročajo tudi iz regijskega centra Uprave RS za zaščito in reševanje. Prostovoljno gasilsko društvo Javorje je po nesreči, ki se je zgodila okoli 23. ure, poskrbelo za razsvetlitev kraja nezgode.


Nesreča se je zgodila na 45. Dnevu oglarjev, tradicionalni etnografski prireditvi, na kateri vsako leto prikažejo spravilo lesa, postavljanje kope in oglarjenje. Po nekaterih neuradnih podatkih naj bi se ob demonstraciji starega običaja, ko so na vozu prevažali tram, voz nagnil in tram je padel na moškega.

Po drugih informacijah pa se je nesreča zgodila na zabavi že po zaključku uradnega dela programa, saj so prikazi starih običajev potekali v popoldanskem času, nesreča pa se je zgodila pozno zvečer. Moški je utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.