premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

Dejan Vukobratović Njena.si

Takšen je bil Dejan kot dolgolasec!

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

Kronika Vipava

Na Gradiški turi med plezanjem umrla plezalka z Dolenjske

Piše: STA

Čas objave:
08.04.2022 08:16

Med plezanjem na Otmarjevi poti na Gradiški turi nad Vipavo je včeraj okrog 10.30 prišlo do nesreče, v kateri je umrla 69-letna plezalka z območja Dolenjske. Zelo izkušena plezalka je plezala skupaj z možem, v steni je bila nad njim, ko je zaprosila za kratek počitek. Kmalu zatem je padla in obvisela na vrvi dobra dva metra pod možem.

Mož se je spustil do nje in ji poskušal pomagati, je za STA povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Nova Gorica Dean Božnik.

Poleg policije so bili aktivirani reševalci GRS Tolmin skupina Ajdovščina, GRS Ljubljana in helikopter Slovenske vojske. Ob prihodu na kraj dogodka so ugotovili, da je plezalka podlegla poškodbam.

Gorski reševalci so ponesrečeno plezalko skupaj s soprogom z vrvno tehniko spustili do primernega mesta, kjer ju je prevzela posadka helikopterja Slovenske vojske in reševalcev letalcev ter ju prepeljala v dolino. Za pokojno plezalko je bila odrejena sanitarna obdukcija.

O nesreči so obvestili pristojno državno tožilstvo in dežurnega preiskovalnega sodnika. Vzrok padca pa policija še preiskuje.