Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika

Na Ljubljanski cesti trčila v peško

Piše: R.K.

Čas objave:
23.03.2023 10:41

Policisti so včeraj obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj.

Včeraj okoli 17. 30 se je zgodila prometna nesreča na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 63-letna voznica osebnega avtomobila, ki je na prehodu za pešce trčila v 88-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Hudo poškodovano peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo zoper povzročiteljico nesreče na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Črnomelj so med kontrolo prometa v Semiču okoli 15. ure s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljali voznika osebnega avtomobila Renault clio. Kršitelj sprva znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in vozilo ustavil pri Vinjem vrhu pri Semiču. Med postopkom so policisti ugotovili, da gre za 38-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V vozilu je prevažal več oseb, kot je dovoljeno, otroci pa na sedežih niso bili zavarovani z ustreznimi zadrževalnimi sistemi. Kršitelj je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil. Renault clio so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.