Aria SF Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zagorela superjahta italijanskega ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

bojan pozar kombi-pl Reporter.si

Pokvarjenost brez primere: maščevalni Bojan ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

britney-spears Odkrito.si

Britney Spears – sinova objavila nazorne video ...

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Kronika

Na mejni prehod z 2,5 promili alkohola

Piše: R.K.

Čas objave:
31.05.2022 07:43

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 48 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 145 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval motorist in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Na mejni prehod z 2,5 promili alkohola

Na mejni prehod Metlika je na vstop v Slovenijo okoli 14. ure pripeljal voznik osebnega avtomobila. Policisti so opravili mejno kontrolo in 47-letnemu državljanu Hrvaške zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,20 miligramov alkohola (2,5 g/kg). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi seznanili pristojno sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Oškodovanec nas je obvestil, da so v noči na 26. 5. v Krškem neznanci vlomili v skladišče podjetja in odtujili okoli 1500 kg inox pločevine.

Med 28. 5. in 30. 5. je v Krškem nekdo vlomil v kmetijski objekt in odtujil več kosov orodja in kovinskih izdelkov. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 2000 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Ponikve) izsledili in prijeli dva državljana Bangladeša in na območju PP Črnomelj (Sinji vrh) državljana Sierra Leone, državljana Burkine Faso, državljana Gvineje Bissau in državljana Gambije. Policijski postopki s tujci, ki sta nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.