gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Obrežje

Na Obrežju več zasegov cigaret

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.12.2012 13:34

Cariniki so na mejnem prehodu Obrežje decembra odkrili več primerov tihotapljenja cigaret. Cigarete so zasegli, zoper kršitelje pa uvedli postopke o prekršku.

Na prste so stopili tudi slovenskemu državljanu, ki je poskušal iz države odpeljati 686 kilogramov neprijavljenega sira.

Kot so danes sporočili iz Generalnega carinskega urada, so cariniki na mejnem prehodu Obrežje 2. decembra pri pregledu avtobusa, ki je vstopal v Slovenijo, našli neprijavljenih 750 zavojev cigaret. Makedonskemu državljanu so cigarete zasegli in zoper njega uvedli postopek o prekršku.

Več primerov tihotapljenja cigaret so odkrili tudi med poostrenim nadzorom avtobusov 16. decembra, ko so zasegli 1400 zavojev cigaret, izdali osem plačilnih nalogov za neprijavljene cigarete, šest obračunov uvoznih dajatev in dva predloga o prekršku.


Prav tako so več kršiteljev carinskih predpisov v začetku tega meseca odkrili cariniki mobilnega oddelka Brežice. 9. decembra so v dveh vozilih z italijansko registracijo odkrili 1040 zavojev cigaret, 16. decembra pa so preprečili poskus tihotapljenja cigaret v kombiniranem vozilu. V dvojnem dnu je bilo skritih nekaj več kot 1000 zavojev. Tudi v teh primerih so cigarete zasegli in zoper kršitelje uvedli postopke o prekršku.

Sicer pa so cariniki 15. decembra v popoldanskih urah pri pregledu tovornega vozila pri izstopu iz države ugotovili, da je slovenski državljan skrival 686 kilogramov neprijavljenega sira.