Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika

Na Obrežju zasegli avto

Piše: R.K.

Čas objave:
03.08.2022 11:05

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 57 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 184 klicev.

Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje. 

PROMETNA VARNOST

Poškodovana voznica

Nekaj po 9. uri smo bili obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na cesti med naseljema Praprot in
Stranska vas pri Semiču. 21-letna voznica osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in se večkrat prevrnila. Povzročiteljici, ki se je v nesreči lažje
poškodovala, bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog. 

Kolesar lažje poškodovan

Okoli 18.30 se je zgodila prometna nesreča na Ratežu. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 68-letni kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom, padel in z glavo udaril v kovinsko ograjo. Reševalci so moškega na kraju oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Med 23. 7. in 2. 8. je v Velikih Malencah nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt ni uspel vstopiti, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.

Med 31. 7. in 2. 8. je v kraju Mavrlen na območju PP Črnomelj nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil LCD televizor in daljnogled. Lastnika je oškodoval za 200 evrov.

V Dolenjskih Toplicah je med 15. 7. in 2. 8. neznanec s strehe počitniške hiše odtujil bakrene žlebove. Vlomil je tudi v objekt in s terase odtujil mizo. Lastnik ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovan za okoli 2000 evrov.

V okolici Velikega Slatnika na območju PP Novo mesto je med 31. 7. in 2. 8. nekdo vlomil v dva lesena pomožna objekta in odtujil več kosilnic, dve motorni žagi in električno ročno orodje.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Zasegli Audi A6 avant

Na mejni prehod Obrežje je na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila Audi A6 avant čeških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu je bilo ugotovljeno, da je bil avtomobil v maju 2022 ukraden na Češkem. Vozilo so 61-letnemu državljanu Srbije zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so v noči na 3. 8. med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Mihalovec) izsledili in prijeli devet državljanov Iraka in dva državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.