hurgada, plaža Svet24.si

Morski pes je do smrti pogrizel še romunsko ...

šolar, šolarka Svet24.si

Fenomen slovenskega znanja: vsi odlični in vsi ...

kdo vam laze1 Necenzurirano

Kdo vas hujska #kolumna

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

goran dragic 22 dj Ekipa24.si

Zlati kapetan piše zgodovino! Goran Dragić danes...

Zvita feltna Njena.si

Pevec slovenske skupine se je poročil

goran dragic 22 mm Ekipa24.si

Nič ne bo z združitvijo Dončića in Dragića v ...

Kronika

Na Obrežju zasegli ukraden avto

Piše: R.K.

Čas objave:
19.10.2021 11:10

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 227 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume
kaznivih dejanj nasilja v družini, vlomov in tatvin. V Novem mestu so osumljencu nasilja v družini izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvi. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST
Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
Policisti PP Dolenjske Toplice so bili okoli 15.30 obveščeni o prometni nesreči na območju Žužemberka, kjer naj bi voznik kmetijskega traktorja trčil v ciprese ob stanovanjski hiši, se sprl z lastnikom, ga udaril in odpeljal s kraja. Opravili so ogled, zbrali obvestila in kršitelja izsledili. Ugotovili so, da je nesrečo zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča povzročil 51-letni voznik kmetijskega traktorja, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,15 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Med kontrolo prometa v Stari vasi - Bizeljsko so policisti okoli 17. ure ustavili voznika osebnega avtomobila Ford focus. Ugotovili so, da 57-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,85 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zasegi vozil
Policisti PP Šentjernej so med kontrolo prometa v naselju V ograji ustavili voznika osebnega avtomobila Seat cordoba. Med postopkom so ugotovili, da 65-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Policisti PPP Novo mesto so pri Korenitki ustavili 69-letnega voznika osebnega avtomobila Fiat punto, ki je prav tako vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V noči na 19. 10. so brežiški policisti v Brežicah ustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vsem so vozila zasegli in o kršitvah
z obdolžilnimi predlogi seznanili sodišče.


KRIMINALITETA
Vlomi in tatvine
Na parkirnem prostoru na Cesti brigad v Novem mestu je v noči na 18. 10. nekdo iz tovornega vozila odtujil električno ročno orodje.

Na območju Boršta (PP Brežice) je v noči na 18. 10. nekdo iz delovnega stroja odtujil akumulator.V Vrhpeči je med 15. 10. in 18. 10. neznanec iz odklenjenega rezervoarja delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 200 litrov goriva.

V noči na 18. 10. je v Dolenjskih Toplicah nekdo skozi vrata vlomil v gostinski lokaln in odtujil menjalni denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1300 evrov škode. 

Iz nedograjene stanovanjske hiše v kraju Šedem na območju PP Krško je nekdo odtujil šest vgrajenih oken in vrata. Škode je za okoli 2500 evrov.


OSTALE ZADEVE
Izsledili kršitelja, ki je povzročil zadimljenje
V noči na 19. 10. je občan policiste obvestili o kurjenju in zadimljenju na območju krajevne skupnosti Bučna vas. Policisti PP Novo mesto so se odzvali in ugotovili, da je zadimljenje povzročil 41-letni moški iz naselja Brezje, ki je na dvorišču kuril električne vodnike. Zoper kršitelja bodo podali predlog pristojnemu prekrškovnemu organu za okolje in prostor.


MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Na Obrežju zasegli ukraden Audi Q5
V noči na 19. 10. je na mejni prehod Obrežje na izstop iz Slovenije pripeljal 29-letni državljan Francije, voznik osebnega avtomobila Audi Q5 švicarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in med preverjanjem v schengenskem informacijskem sistemu ugotovili, da je bil Audi 18. 10. 2021 ukraden v Švici. Vozilo so zasegli, okoliščine še preverjajo, o ugotovitvah pa bodo seznanili pristojno tožilstvo.


Poskusi izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila slovenskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu tovornega vozila odkrili tri državljane Indije, državljana Pakistana in državljana Afganistana. Tujce, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo, so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Loč (PP Brežice) izsledili in prijeli dva državljana Afganistana in na območju Preloke (PP Črnomelj) štiri državljane Afganistana . Policijski postopki s tujci, ki so nezankonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.