gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto

Na Obrežju zasegli ukraden BMW X5

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
07.03.2018 11:50

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 184 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Brežicah so pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin.

PROMETNA VARNOST

V nesreči hudo poškodovana voznica osebnega avtomobila

Nekaj po 6. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti med Otočcem in Novim mestom. Opravili so ogled in ugotovili, da je 60-letni voznik osebnega avtomobila na zasneženem vozišču zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 43-letna voznica. Voznica je zavirala in zapeljala levo, vendar trčenja ni uspela preprečiti. Huje poškodovano 43-letno voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico.  Policisti Postaje prometne policije Novo mesto bodo po zaključeni preiskavi zoper povzročitelja nesreče na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Kršitelja pridržali

Med kontrolo prometa v Velikih Malencah so policisti nekaj pred polnočjo ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 64-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,77 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlom

V noči na 6. 3. je na Šegovi ulici v Novem mestu nekdo skozi vrata vlomil v gostinski lokal in odtujil tobačne izdelke in denar. Škode je za okoli 500 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Zasegli ukraden BMW X5

Popoldne je na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje, na izstop iz Slovenije, s tovornim vozilom za prevoz osebnih avtomobilo pripeljal 44-letni voznik iz Švice. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled osebnih avtomobilov. Med preverjanjem v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil avtomobil BMW X5 ukraden v Nemčiji. Avtomobil so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.