zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Novo mesto/Krško

Nad partnerko z nožem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.01.2016 16:14

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 35 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 101 klic. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi požara in sprožitve signalno varnostne naprave.

NASILJE V DRUŽINI
Krški policisti so bili v noči na 8. 1. obveščeni o nasilju v družini. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 46-letni nasilnež partnerki grozil z nožem in jo poškodoval po roki. Poškodovano žrtev so oskrbeli v zdravstvenem domu. Policisti so nasilnežu izrekli prepoved približevanja žrtvi zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Moškega bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

VLOMI
Na parkirnem prostoru na Šegovi ulici v Novem mestu je 7. 1. popoldan nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico. Lastnika je oškodoval za 250 evrov.

V okolici Črnomlja je v noči na 8. 1. neznanec vlomil v gospodarski objekt ob stanovanjski hiši in odtujil tri motorne žage in kosilnico. Lastnika je oškodoval za 1500 evrov.