Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika

Nadlegoval zdravstvene delavce in jih žalil

Piše: R.K.

Čas objave:
17.11.2021 11:56

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 144 klicev.

Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Črnomlju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilništva, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.


KRIMINALITETA
V noči na 16. 11. je na Košenicah in na Krajčevi ulici v Novem mestu nekdo vlomil v dva avtomobila in iz predalov vrat odtujil denarnici. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1000 evrov škode.

JAVNI RED IN MIR
Kršitelja pridržali
Črnomaljske policiste so nekaj pred 22. uro poklicali na pomoč iz zdravstvene ustanove v Črnomlju, kjer naj bi pijan moški nadlegoval osebje in jih žalil, potem pa kraj zapustil. 35-letnega kršitelja so policisti izsledili in ker je nadaljeval z nedostojnim vedenjem, vpitjem in žaljenjem, so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Ukrepali zoper kršiteljico
Nekaj pred 16. uro smo bili obveščeni o motečem kurjenju in zadimljenju na območju Hudej (PP Trebnje). Policisti PP Trebnje so ugotovili, da je zadimljenje povzročila 68-letna kršiteljica, ki je zakurila avtomobilske pnevmatike. O kršitvi bodo obvestili pristojni prekrškovni organ in predlagali uvedbo postopka o prekršku.




MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Poskus izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznih tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. V tovornem delu so odkrili štiri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Preloke izsledili in prijeli 11 državljanov Afganistana in na območju Vinice tri državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE
Požar
16. 11. okoli 19.30 smo bili obveščeni o požaru v Pišecah na območju Brežic, kjer naj bi zagorel hlev. Živali so iz hleva uspeli rešiti, ogenj pa je v celoti zajel leseni objekt. Gasilci so požar omejili in pogasili, nastalo je za okoli 10.000 evrov škode. Policisti okoliščine oziroma vzrok za nastanek požara še preiskujejo. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.