ivo1 Svet24.si

»Če bi Jernej Šugman dvakrat, trikrat rekel ne,...

1_sanja grohar Svet24.si

Zakaj se je poslovila Sanja Grohar? To je njen ...

počivalšek Necenzurirano

Stotisoče evrov za nedelujoče aplikacije akterju...

lojze peterle pl1 Reporter.si

Lojze Peterle: Janša je odprl vse mogoče fronte,...

doncic Ekipa24.si

Morali so držati Dončića! Zgodilo se je po ...

Popevka 2022 Odkrito.si

Poglejte, kdo vse bo prepeval na Popevki 2022!

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Kronika Novo mesto

Najraje kradejo denar in nakit

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
04.12.2019 13:47

Policisti in kriminalisti pri preiskavah vlomov ugotavljajo, da se storilci pripravijo na izvršitev kaznivega dejanja. Opazujejo hiše in navade stanovalcev, vlamljajo pa največkrat v zgodnjih večernih urah in v tiste hiše, v katerih očitno ni nikogar. S Policijske uprave Novo mesto, zato občane pozivajo, da jih obveščajo o pojavu sumljivih vozil in oseb, ki si ogledujejo hiše in bi se lahko pripravljali na vlom.

112153_179598_denar_euri_1.jpg

Podatki o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe ob morebitnem kasnejšem vlomu lahko bistveno pripomore k uspešni preiskavi kaznivega dejanja. Policisti svetujejo, da ob temnih delih dneva, tudi če od doma odidete le za krajši čas (sprehod, odhod v trgovino ipd.), v hiši pustite prižgano luč, televizijski ali radijski sprejemnik - hiša naj ne daje videza, kot da v njej ni nikogar. Ob daljši odsotnosti poprosite sosede, naj bodo pozorni na sumljive okoliščine in o tem obveščajo policiste.

denar, rop, evro, žep
denar, rop, evro, žep
Pixabay

Storilci iz stanovanjskih hiš kradejo denar in nakit, ki ga pogosto še vedno najdejo na predvidljivih in lahko dostopnih mestih. Občanom
svetujejo, da doma ne hranijo večje vsote gotovine in vrednejšega nakita. Vsakomur, ki bi postal žrtev vloma, policisti svetujejo, naj jih o tem takoj obvesti na številko 113. Oškodovanci naj do prihoda policistov ne vstopajo v prostor, ker je storilec lahko še vedno v objektu, uničile pa bi se tudi sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.

102306_172017_policija_trak.jpg

Vlomi in tatvine
Na območju Gorjancev je med 30. 11. in 3. 12. nekdo vlomil v objekt in odtujil živila. Škode je za okoli 200 evrov.

V Šmihelu v Novem mestu je nekaj po 13. uri neznanec iz odklenjenega osebnega avtomobila ukradel motorno žago. Lastnika je oškodoval za 250 evrov.

Na Cankarjevi ulici v Novem mestu, je med 16. in 18. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Med 17. in 19. uro, ko so bili stanovalci odsotni, je na Cesarjevi ulici v Novem mestu, neznanec skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo, preiskal prostore in našel ter ukradel zlat nakit. Lastniki ocenjujejo, da so oškodovani za okoli 5000 evrov.

Nekaj po 19. uri je oškodovanec policiste obvestil, da je v času njegove odsotnosti, med 17.30 in 19. uro, v Orešju nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel denar in zlat nakit. Oškodovan je za 1500 evrov.

V Malem Cirniku pri Šentjanžu, je neznanec skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.