Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto

Na sprehajališču najstniku zlomili čeljust

Piše: Radio Krka, R.M./PU Novo mesto

Čas objave:
08.07.2020 10:52

V ponedeljek ob pol devetih zvečer so novomeško policijo obvestili, da so na območju Župančičevega sprehajališča v Novem mestu, neznanci pretepli in poškodovali fanta, ki se je iz centra mesta s kolesom vračal domov. Zaradi poškodb je kasneje  poiskal zdravniško pomoč na novomeškem urgentnem centru.

Po podatkih iz bolnišnice je utrpel lažje poškodbe. V zvezi z dogodkom smo nekaj vprašanj naslovili na tiskovno predstavnico za stike z javnostmi na Policijski upravi Novo mesto Alenko Drenik. Kot je zapisala, podrobnosti ugotovitev oziroma preiskave kaznivega dejanja nasilništva v tem trenutku ne morejo pojasnjevati, saj bi s tem lahko škodili nadaljnjim postopkom. Sicer pa je 17-letni mladenič, ki so mu neznanci v pretepu zlomili spodnjo čeljust, še vedno v bolnišnici. Napadalci naj bi bili neuradno štirje. Najstnika so obstopili, mu zaprli pot, eden izmed njih pa ga je udaril v obraz. Poškodovanega fanta so napadalci zatem izpustili, a je moral v bolnišnico, kjer se je izkazalo, da ima zlomljeno spodnjo čeljust. Neuradno je slišati, da naj bi bila isti dan napadena še dekle in fant, ki naj bi prav tako poiskala pomoč na urgenci, že pred mesecem pa naj bi v bližini Šmihela podoben napad doživel še en par. Napadalci naj bi takrat paru sprva nameravali odvzeti kolo, uporabili naj bi menda celo solzivec, vendar pa naj bi paru uspelo pobegniti. Dogodek naj bi napadena celo prijavila policiji.

Novomeški policisti pa so bili v torek, 7. julija zvečer obveščeni še o pijanem nasilnežu, ki naj bi na Loki v Novem mestu kršil javni red in mir, udaril tri občane in jih poškropil s solzivcem.