ribi Dobra karma

Kaj nam prinaša prehod Sonca v astrološko ...

1_isaac palma otrok Svet24.si

Isaac Palma: "V Sloveniji otroke vzgajate bolj ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

zmago jelinčič Svet24.si

Sodišče zavrnilo Jelinčičevo tožbo! Zmago je ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

Kronika Novo mesto

Namesto 60, vozil kar 119 kilometrov na uro

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
06.03.2019 12:33

Krški policisti so včeraj izvajali meritve hitrosti v bližini naselja Spodnja Libna, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 60 km/h. Pri vozniku osebnega avta znamke BMW so izmerili hitrost 119 km/h.

O kršitvi cestno prometnih predpisov so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa za voznika, ki za več kot 50 km/h prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom dovoljeno hitrost na cesti zunaj naselja, določa globo v višini 1200 evrov. Vozniku se izreče
tudi 18 kazenskih točk.

Prometna nesreča
Policisti PP Novo mesto so bili nekaj pred 7. uro obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Mirni Peči. Opravili so ogled in ugotovili, da je do nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti 47-letnega voznika, ki je trčil v avtomobil 32-letne voznice. V nesreči sta se oba udeleženca lažje poškodovala.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Zilje, Miliči in Oštrc izsledili in prijeli 19 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s šestimi državljani Iraka, petimi državljani Alžirije, štirimi državljani Sirije in štirimi državljani Libije še niso zaključeni.