duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

Samantha Katie James Svet24.si

Miselne akrobacije neke misice izzvale šok, ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

Kronika Novo mesto

Naokoli z ukradenimi sadikami rož

Piše: PU Novo mesto/STA

Čas objave:
14.05.2020 11:51

Novomeški policisti so v sredo blizu Novega mesta ustavili voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da 32-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je tehnično neustrezen in neregistriran avtomobil. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in zasegli avtomobil. Poleg tega se je kasneje izkazalo, da je imel v vozilu več ukradenih sadik rož.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto, je 32-letnik kazal znake vinjenosti, a je preizkus alkoholiziranosti odklonil. V avtomobilu je na prednjem sedežu prevažal osebo, ki je bila prav tako očitno pod vplivom alkohola.

V vozilu sta kršitelja prevažala tudi več sadik rož, za katere so policisti kasneje ugotovili, da izvirajo iz tatvine v prodajalni v Mirni Peči. Zasežene sadike so vrnili oškodovanemu podjetju, zoper osumljenca pa bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov so vozniku izdali plačilni nalog in sodišču poslali obdolžilni predlog. Po treh zakonih o pravilih cestnega prometa, voznikih in o motornih vozilih je za omenjene kršitve predpisana globa v višini 2540 evrov.

Zaradi nedostojnega vedenja so izdali plačilni nalog tudi potniku v vozilu, so še dodali na Policijski upravi Novo mesto.