zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Novo mesto

Nasilen obračun na črpalki v Novem mestu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.12.2015 10:48

Sinoči se je v Novem mestu zgodil nasilen obračun. Na bencinskem servisu je moški namerno zapeljal v drugega moškega in ga stisnil ob steno. Moški je poškodbam podlegel, policija pa naj bi pridržala dve osebi.

Policisti na Operativno komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto so 15. 12. nekaj pred 20. uro prejeli klic na pomoč, saj naj bi na parkirnem prostoru prodajalne v Novem mestu prišlo do pretepa in povoženja moškega.

Na kraj so bili takoj napoteni novomeški policisti in kriminalisti, ki so pričeli izvajati vse potrebne aktivnosti za razjasnitev okoliščin in izsleditev vpletenih oseb. Reševalci so hudo poškodovanega 32-letnega moškega odpeljali v bolnišnico, od tam pa v ljubljanski klinični center, kjer je zaradi hudih poškodb umrl.

Po prvih zbranih obvestilih policistov in kriminalistov naj bi na parkirnem prostoru pred prodajalno prišlo do pretepa med tremi osebami, ki so se poznale in so bile v sporu. Eden izmed udeležencev naj bi s kraja zbežal na bližnji bencinski servis, drugi udeleženec pa naj bi za njim zapeljal z osebnim avtomobilom, pred vhodom v objekt vanj trčil z vozilom in pobegnil s kraja. Policisti so v eni izmed stanovanjskih hiš v Novem mestu pobeglega moškega izsledili, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Kasneje so izsledili in prijeli tudi 34-letnega osumljenca.

O dogodku so policisti obvestili preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko. Danes nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin, zato podrobnosti v tem trenutku še niso znane. Osumljenca bodo kriminalisti s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku zaradi kaznivih dejanj uboja in nasilništva.

Zaradi razjasnitev okoliščin prosimo vse občane, ki so dogajanje videli ali o tem karkoli vedo, da to sporočijo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080-1200.

____________________________________

Policisti PU Novo mesto so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 151 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj uboja, nasilništva, nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave.

ZAŠČITILI ŽRTEV IN NASILNEŽU PREPOVEDALI PRIBLIŽEVANJE

Novomeški policisti so bili 15. 12. popoldan obveščeni o nasilju v družini. Takoj so odšli na kraj, zaščitili poškodovano žrtev nasilja in jo odpeljali v zdravstveni dom, kjer so jo oskrbeli. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je pijan nasilnež ob prihodu domov s pestjo pretepel svojo partnerko po glavi in jo poškodoval. 48-letni osumljenec naj bi že več let izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko, vendar žrtev v preteklosti ni poiskala pomoči. Nasilje naj bi izvajal tudi ob prisotnosti otroka. Izrekli so mu prepoved približevanja žrtvi zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in zanemarjanja otroka in surovega ravnanja. O izrečeni prepovedi so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa.

VLOM

V noči na 16. 12. je na območju Mokronog Trebelnega neznanec vlomi v kletne prostore gospodarskega objekta in odtujil 120 kilogramov mesa in mesnih izdelkov. lastnika je oškodoval za 800 evrov.

ŽENSKA ZARADI HUDIH POŠKODB UMRLA

15. 12. nekaj pred 16. uro so bili obveščeni, da naj bi v okolici Novega mesta moški povozil starejšo žensko. Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so ugotovili, da je 79-letni moški na dvorišču stanovanjske hiše vzvratno vozil osebni avtomobil in trčil v 82-letno žensko, ki je padla in se poškodovala. Hudo poškodovano žensko so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi poškodb ponoči umrla. Okoliščine policisti še preverjajo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

PIJAN POVZROČIL PROMETNO NESREČO

15. 12. okoli 18. ure se je zgodila prometna nesreča pri kraju Stara Lipa na območju Policijske postaje Črnomelj. Policisti so ugotovili, da je 53-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po levem smernem vozišču izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,84 miligramov alkohola (1,74 g/kg). Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

ZASEGLI UKRADEN FIAT 500

Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je v noči na 16. 12. pripeljal voznik osebnega avtomobila Fiat 500. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil avtomobil ukraden v Italiji. 38-letnemu vozniku, državljanu Srbije, so odvzeli prostost in ga pridržali. O ugotovitvah so seznanili pristojno tožilstvo.


Tiskovna predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik