mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Črnomelj

Nasilnež grozil z umorom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.02.2013 14:42

Črnomaljski in novomeški policisti so bili obveščeni o nasilju in grožnjah, ko naj bi 37-letni osumljenec iz Črnomlja v naselju v okoli Črnomlja grozil oškodovancu, da ga bo ubil in potem dan kasneje v Dobruški vasi pretepel 53-letno žensko in jo poškodoval.

Policisti so takoj pričeli z izvajanjem aktivnosti za izsleditev in prijeli osumljenca, ki se je iz naselja odpeljal z osebnim avtomobilom. Osumljencu kaznivih dejanj nasilništva in grožnje so odvzeli prostost in ga pridržali. Ugotovili so tudi, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,84 miligramov alkohola. Nasilneža bodo zaradi kaznivih dejanj ovadili na pristojno tožilstvo in napisali obdolžilni predlog.

Pridržali vlomilca

V Novem mestu je 8. 2. nekaj pred polnočjo neznanec vlomil v gostinski lokal, ukradel steklenico alkoholne pijače in povzročil za okoli 500 evrov škode. Policisti so v bližini izsledili in prijeli 31-letnega osumljenca. Moški je med postopkom vpil na policiste, jih žalil in skušal preprečiti izvedbo postopka. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Zasegli prepovedano drogo

Črnomaljski policisti so na podlagi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 32-letnega osumljenca. Med hišno preiskavo so našli in zasegli 300 gramov prepovedane droge konoplja, pripomočke za tehtanje in več tablet, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Po zaključenem postopku bodo osumljenca ovadili na pristojno tožilstvo.