Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika

Nasilneži z orodjem in kamenjem nad delavce, nato nad policiste

Piše: R.K.

Čas objave:
09.03.2023 12:48

Brežiške policiste so včeraj okoli 13. ure poklicali na pomoč z delovišča v Brežicah, kjer naj bi se neznanci najprej sprili z delavci, potem pa jih napadli z orodjem in vanje metali kamenje. Na kraj je bilo takoj napotenih več policistov, ki so vzpostavili javni red in mir. Ugotovili so identiteto treh nasilnežev, starih 20, 17 in 16 let. 20-letnik je med postopkom grozil policistom in jih poskušal napasti s kolom. Osumljenca so obvladali, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Prav tako so pridržali tudi 17-letnega osumljenca. Po zaključeni preiskavi ju bodo ovadili zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja.

V noči na 8. 3. je v Spodnjih Gorenjcih na območju Semiča neznanec vlomil v gospodarski objekt in odtujil kotel za žganjekuho. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

V Trebnjem je 8. 3. zvečer nekdo skozi pomožna vrata vlomil v prodajalno. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

S parkirnega prostora gostinskega lokala na Ljubljanski cesti je v noči na 7. 3. nekdo odtujil osebni avtomobil Renault twingo, srebrne barve, registrskih oznak KK NM-403. Avtomobil je bil odklenjen, v njem pa kontaktni ključi.

Na parkirnem prostoru na Ljubljanski cesti v Novem mestu je nekdo iz avtomobila odtujil vrečko z gospodinjskimi aparati. Lastnico je oškodoval za okoli sto evrov.

V zadnjem obdobju smo ponovno obravnavali več tatvin iz odklenjenih vozil in vlomov v vozila, ko oškodovanci na vidnih mestih puščajo predmete. Občane opozarjamo, naj bodo previdni in poskrbijo za varnost svojega premoženja. Vozila naj skrbno zaklepajo, na sedežih, armaturnih ploščah, v prtljažniku pa ne puščajo torbic, denarnic, prenosnih računalnikov in drugih predmetov, ki so lahko vaba za tatove. Tudi predmeti v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, so lahko vaba za storilce, saj ti ne vedo, kaj je v vrečki. Povzročena škoda bo v tem primeru večja, kot je vrednost odtujenih predmetov.