ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto

Nasilnežu odvzeli prostost in orožje, partnerko pretepal, žrtvi grozil

Piše: PU Novo mesto/A.D.

Čas objave:
01.07.2019 17:49

Policiste PP Krško so 28. 6. poklicali na pomoč iz okolice Krškega, kjer naj bi moški na dvorišču stanovanjske hiše grozil z orožjem. Takoj so se odzvali, zaščitili žrtev, zoper 29-letnega nasilneža uporabili prisilna sredstva, ga obvladali, mu odvzeli pištolo in naboje in odpeljali v prostore za pridržanje.

Zbrali so obvestila in ugotovili, da se je nasilnež pripeljal na dvorišče stanovanjske hiše nekdanje partnerke, se sprl z njenimi starši in grozil s pištolo. Pridobili so odredbo sodišča in na naslovu bivanja osumljenca opravili hišno preiskavo, kjer so našli in zasegli še eno avtomatsko pištolo in naboje. S kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj nasilništva in neupravičene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Partnerko pretepal ob prisotnosti otrok
Novomeški policisti so v noči na 29. 6. prejeli klic na pomoč iz Novega mesta, kjer naj bi nekdo pretepal žensko. Ob prihodu na kraj so zaščitili žrtve nasilja in 47-letnemu moškemu izrekli prepoved približevanja žrtvi.
Ugotovili so, da je nasilnež ob prisotnosti mladoletnih otrok fizično napadel partnerko, jo večkrat vrgel ob tla in žalil. Zoper osumljenca bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

Žrtvi grozil s smrtjo
Policisti PP Novo mesto so v noči na nedeljo 30-letnemu nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja partnerki in otrokom zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njihovo življenje, osebno varnost in svobodo. Ugotovili so, da je nasilnež žalil svojo partnerko, ji grozil s smrtjo in pri njej povzročil prestrašenost. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne službe in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa.