Robert Golob, Tina Gaber Svet24.si

FOTO: Robert Golob in Tina Gaber skupaj na ...

planinec Svet24.si

Astrološki športni vodič: oven naj teče, bik ...

borut-pahor Necenzurirano

Če bi France Prešeren imel Instagram ... #kolumna

midhat mujkic Reporter.si

Škandalozno: imam Mujkić z džezvo razbil obraz ...

Kranjec Roglič Ekipa24.si

Robert Kranjec proti Primožu Rogliču?! Slovenska...

Princesa Diana naj bi bila s svojo dušo še vedno ob Harryju Odkrito.si

Pokojna Diana je spregovorila in mu povedala …

peter prevc Ekipa24.si

Grdo! Zelo nesramno! Nizkoten napad na Petra ...

Kronika Novo mesto

Nasilnežu odvzeli prostost in orožje, partnerko pretepal, žrtvi grozil

Piše: PU Novo mesto/A.D.

Čas objave:
01.07.2019 17:49

Policiste PP Krško so 28. 6. poklicali na pomoč iz okolice Krškega, kjer naj bi moški na dvorišču stanovanjske hiše grozil z orožjem. Takoj so se odzvali, zaščitili žrtev, zoper 29-letnega nasilneža uporabili prisilna sredstva, ga obvladali, mu odvzeli pištolo in naboje in odpeljali v prostore za pridržanje.

Zbrali so obvestila in ugotovili, da se je nasilnež pripeljal na dvorišče stanovanjske hiše nekdanje partnerke, se sprl z njenimi starši in grozil s pištolo. Pridobili so odredbo sodišča in na naslovu bivanja osumljenca opravili hišno preiskavo, kjer so našli in zasegli še eno avtomatsko pištolo in naboje. S kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj nasilništva in neupravičene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Partnerko pretepal ob prisotnosti otrok
Novomeški policisti so v noči na 29. 6. prejeli klic na pomoč iz Novega mesta, kjer naj bi nekdo pretepal žensko. Ob prihodu na kraj so zaščitili žrtve nasilja in 47-letnemu moškemu izrekli prepoved približevanja žrtvi.
Ugotovili so, da je nasilnež ob prisotnosti mladoletnih otrok fizično napadel partnerko, jo večkrat vrgel ob tla in žalil. Zoper osumljenca bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

Žrtvi grozil s smrtjo
Policisti PP Novo mesto so v noči na nedeljo 30-letnemu nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja partnerki in otrokom zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njihovo življenje, osebno varnost in svobodo. Ugotovili so, da je nasilnež žalil svojo partnerko, ji grozil s smrtjo in pri njej povzročil prestrašenost. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne službe in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa.