testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Kronika

Našli topovsko granato

Piše: R.K.

Čas objave:
30.04.2021 06:22

Regijski center za obveščanje Novo mesto poroča o najdbi neeksplodiranih minsko-eksplozivnih sredstvih in prometni nesreči.

Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev

Včeraj ob 8.26 je v naselju Vrh v občini Šentrupert občan našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Gorenjsko-Ljubljanske regije sta odstranila in na kraju uničila topovsko granato kalibra 37mm avstroogrske izdelave, ostanek iz prve svetovne vojne. Obveščene so bile pristojne službe.

Nesreče v cestnem prometu

Včeraj  ob 11.01 sta v naselju Kanižarica v občini Črnomelj trčili dve osebni vozili. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine ter pomagali policistom pri zapori ceste. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so oskrbeli ponesrečeno osebo na kraju in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Dežurni delavec cestnega podjetja je postavil prometno signalizacijo. Obveščene so bile pristojne službe.


Ostale aktivnosti
Regijski center za obveščanje Novo mesto je včeraj za nujno medicinsko pomoč posredoval devet klicev, za nujno veterinarsko pomoč pa dva klica. Prejeli so dve obvestili o povoženih živalih o katerih so obvestili higienike. Gasilci so opravili dva prevoza pitne vode.