dr nikola o Svet24.si

Priznan plastični kirurg s pištolo pretepal ...

Koper, sipine 1 Svet24.si

FOTO: Obisk ter pobiranje lupin polžev in školjk...

testiranje, test, denar, hitri test Necenzurirano

Hitre teste vam prodajajo po štirikratni ceni, ...

dubaj Reporter.si

Alarm na Fursu: slovenski bogataši denar pred ...

luka doncic 1 pm Ekipa24.si

Še Dončić je začuden! V Dallasu so ga ...

Annie Wersching Odkrito.si

Poslovila se je

maribor Ekipa24.si

Kronaaaa!!! Uh, kaj je veteran naredil velikemu ...

Kronika

Našli topovsko granato

Piše: R.K.

Čas objave:
30.04.2021 06:22

Regijski center za obveščanje Novo mesto poroča o najdbi neeksplodiranih minsko-eksplozivnih sredstvih in prometni nesreči.

Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev

Včeraj ob 8.26 je v naselju Vrh v občini Šentrupert občan našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Gorenjsko-Ljubljanske regije sta odstranila in na kraju uničila topovsko granato kalibra 37mm avstroogrske izdelave, ostanek iz prve svetovne vojne. Obveščene so bile pristojne službe.

Nesreče v cestnem prometu

Včeraj  ob 11.01 sta v naselju Kanižarica v občini Črnomelj trčili dve osebni vozili. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine ter pomagali policistom pri zapori ceste. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so oskrbeli ponesrečeno osebo na kraju in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Dežurni delavec cestnega podjetja je postavil prometno signalizacijo. Obveščene so bile pristojne službe.


Ostale aktivnosti
Regijski center za obveščanje Novo mesto je včeraj za nujno medicinsko pomoč posredoval devet klicev, za nujno veterinarsko pomoč pa dva klica. Prejeli so dve obvestili o povoženih živalih o katerih so obvestili higienike. Gasilci so opravili dva prevoza pitne vode.