premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

Dejan Vukobratović Njena.si

Takšen je bil Dejan kot dolgolasec!

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

Kronika

Našli topovsko granato

Piše: R.K.

Čas objave:
30.04.2021 06:22

Regijski center za obveščanje Novo mesto poroča o najdbi neeksplodiranih minsko-eksplozivnih sredstvih in prometni nesreči.

Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev

Včeraj ob 8.26 je v naselju Vrh v občini Šentrupert občan našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Gorenjsko-Ljubljanske regije sta odstranila in na kraju uničila topovsko granato kalibra 37mm avstroogrske izdelave, ostanek iz prve svetovne vojne. Obveščene so bile pristojne službe.

Nesreče v cestnem prometu

Včeraj  ob 11.01 sta v naselju Kanižarica v občini Črnomelj trčili dve osebni vozili. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine ter pomagali policistom pri zapori ceste. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so oskrbeli ponesrečeno osebo na kraju in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Dežurni delavec cestnega podjetja je postavil prometno signalizacijo. Obveščene so bile pristojne službe.


Ostale aktivnosti
Regijski center za obveščanje Novo mesto je včeraj za nujno medicinsko pomoč posredoval devet klicev, za nujno veterinarsko pomoč pa dva klica. Prejeli so dve obvestili o povoženih živalih o katerih so obvestili higienike. Gasilci so opravili dva prevoza pitne vode.