900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Novo mesto

Našli ukraden avto in prijeli tatu drv

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
27.01.2020 11:39

Policisti so med izvajanjem nalog na območju Novega mesta, na parkirišču, na Šegovi ulici, našli avto znamke Volvo, ki je bil v noči na 20. 1. ukraden z dvorišča stanovanjske hiše na Volčičevi ulici. Avto so po opravljenem ogledu vrnili oškodovancu, okoliščine tatvine pa še preiskujejo.

V noči na 25. 1. je novomeške policiste oškodovanec obvestil, da mu je nekdo z dvorišča stanovanjske hiše na Belokranjski ulici ukradel drva. Policisti so se takoj odzvali, na podlagi opisa vozila storilca izsledil in ga ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo, kasneje pa vozilo ustavil in poskušal peš pobegniti. Policisti so ga prijeli, zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga obvladali. Zasežena drva so vrnili oškodovancu, 29-letnega storilca pa bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine, zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog in mu izdali plačilni nalog.

V Dobravi pri Škocjanu je med 24. 1. in 25. 1. nekdo skozi kletno okno vlomil v gospodarski objekt in odtujil suhomesnate izdelke. Lastnika je oškodoval za 600 evrov.

V Ulici Marjana Kozine v Novem mestu je 24. 1. med 17. in 19. uro nekdo skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 300 evrov škode.



Med 25. 1. in 26. 1. je na Rozmanovi ulici v Novem mestu neznanec vlomil na delovišče stanovanjske hiše in odtujil motorni rezalnik za beton, udarno kladivo in kotno brusilko. Lastnika je oškodoval za 3100 evrov.

26. 1. je na Mirni nekdo vlomil v poslovne prostore podjetja in odtujil električno ročno orodje.