profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

B60K0632 Necenzurirano

Zakaj Darko Horvat rešuje očeta kozmodiska? ...

furlan puhar Reporter.si

Kučanova tajnica Špela napadla Alenko Puhar: ...

bogatinov Ekipa24.si

Znana je kazen za Oliverja Bogatinova zaradi ...

Blaž Kričej Režek in Vita 1 Njena.si

Sanjski Blaž razgaljen na modni brvi z dekletom

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

Kronika

Nemec prevažal sedem Rusov, prijeli tudi 89 ilegalcev

Piše: R.K.

Čas objave:
10.02.2023 08:08

Policisti PPIU Novo mesto so med izvajanjem nalog na območju Rigonc ustavili voznika kombija nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 57-letni državljan Nemčije v vozilu prevaža sedem državljanov Rusije, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo.

57-letniku so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli kombi. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Postopek z državljani Rusije še poteka.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Obrežje) izsledili in prijeli 32 državljanov Sirije, 14 državljanov Bangladeša, 13 državljanov Rusije, 12 državljanov Kube, osem državljanov Maroka, dva državljana Pakistana, dva državljana Jordanije, dva državljana Alžirije, državljana Irana, državljana Indije, državljana Somalije in državljana Palestine. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.