vesolje Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: ne podlezite ...

karaoke, mikrofon Svet24.si

Slovenski komik: "Nisem mogel verjeti, vse sem ...

UV-plenkovic jansa-ziga zivulovic jr-bobo Reporter.si

Zmagovita lekcija iz Zagreba: kaj se lahko Janez ...

koroanvirus, aplikacija, sledenje, nadzor Svet24.si

Koritnik: Koronavirusna aplikacija bo prostovoljna...

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Necenzurirano

Davčni utajevalci na Počivalškovem pragu

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

Luka Basi Njena.si

Žalostna nedelja Luke Basija

Kronika Brežice

Nesreča v Brežicah

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
23.03.2020 09:13

Po podatkih Regijskega centra za obveščanje Brežice se je sinoči tam zgodila prometna nesreča.

Na Bizeljski cesti v Brežicah je sinoči ob 23.36 občan z osebnim vozilom zapeljal preko krožnega krožišča in pri tem poškodoval vozilo. Gasilci PGE Krško so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in preverili, če je z voznikom vse v redu. V nesreči ni bilo poškodovanih.

V naselju Slinovce v občini Kostanjevica na Krki, je včeraj ob 10:56 zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Prekopa in Kostanjevica na Krki, ki so požar pogasili, očistili območje ob peči centralne kurjave in prezračili prostor. Obveščene so bile pristojne službe.

V minulem tednu so na območju Posavja zabeležili šestnajst izrednih dogodkov, od tega šest v občini Krško, sedem v občini Brežice, dva v občini Sevnica in en izredni dogodek v občini Kostanjevica na Krki.

V naselju Ravnik v občini Šentrupert, pa so včeraj ob 18:58 zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Šentrupert so nadzorovali izgorevanje saj in pregledali okolico dimnika s termovizijsko kamero.

Na območju Regijskega centra za obveščanje v Novem mestu so posredovali tudi 6 klicev za nujno medicinsko pomoč in 1 klic za nujno veterinarsko pomoč.

Na podlagi sklepa Vlade Republike Slovenije po vsej državi velja velika požarna ogroženost naravnega okolja. Od 20.marca je tako v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete. Pristojni organi bodo v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajali poostren nadzor.

Lastnike in upravljavce gozdov, sadovnjakov, hmeljišč in vinogradov pa Regijski center za obveščanje Novo mesto obvešča, da je s ciljem razbremenitve gasilskih enot, ki so trenutno aktivno vključene v aktivnosti z zvezi s koronavirusom, zlasti pa z namenom preprečitve škode v gozdovih, sadovnjakih, hmeljiščih in vinogradih, v času velike požarne ogroženosti naravnega okolja, uporaba naprav ali izvajanje aktivnosti, ki lahko povzročijo požar - npr. kurjenje, zaradi zatiranja prenamnoženih populacij insektov in bolezni gozdnega drevja ter zaradi preprečevanja pozebe v trajnih nasadih v naravnem okolju izjemoma dovoljeno tudi brez izdanega dovoljenja pristojne izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje ter brez organiziranja požarne straže.