Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Metlika, Črnomelj, Sevnica, Dolenjske Toplice, Škocjan

Nesrečam botrovala hitrost in alkohol, prijeli vlomilca

Piše: R.K.

Čas objave:
19.07.2021 08:56

O padcu kolesarja na cesti pri Krasincu (PP Metlika) so bili policisti obveščeni 16. julija nekaj po 18. uri. Po prvih ugotovitvah je 46-letni kolesar zapeljal preko desnega roba vozišča, izgubil oblast nad kolesom, padel in se huje poškodoval.

Neprilagojena hitrost, voznici lažje poškodovani
17. 7. nekaj po 13. uri so bili obveščeni o prometni nesreči na območju Kvasice (PP Črnomelj). Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in se prevrnila. Lažje poškodovano povzročiteljico nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Sevniški policisti so 18. 7. obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila na cesti med Sevnico in Mokronogom. 19-letna voznica osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in zapeljala s ceste. Voznica in potnica v vozilu sta se v nesreči lažje poškodovali.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
Iz bolnišnice so policiste 17. 7. obvestili, da oskrbujejo žensko, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na makadamski cesti na območju Ajdovca, kjer je voznik štirikolesnika izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, trčil v nasip in se prevrnil. Potnica na štirikolesniku se je v nesreči hudo poškodovala. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,45 miligramov alkohola. Okoliščine kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu še preverjajo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja


Policisti PP Dolenjske Toplice so med kontrolo prometa na Dvoru 17. 7. okoli 20. ure ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,33 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.


Prijeli osumljenca, ki je vlomil v počitniško hišo
17. 7. zvečer smo bili obveščeni o vlomu v počitniško hišo na območju Goriške vasi pri Škocjanu, kjer je storilec odtujil več kosov oblačil. Policisti so takoj pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev vlomilca in na podlagi opisa vozila 29-letnega moškega prijeli in pridržali. Zasegli so mu ukradene predmete in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja. Med preiskavo so še ugotovili, da je moški pred vlomom s parkiranega osebnega avtomobila odtujil registrski tablici. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.


Vlomi in tatvine
Policisti PP Šentjernej so bili 17. 7. okoli 22. ure obveščeni, da so stanovalci prepodili tri storilce, ki so vlomili v stanovanjsko hišo na območju Orehovice. Odtujili niso ničesar, aktivnosti za izsleditev osumljencev še potekajo.