mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

Nesreče povzročali predvsem vozniki pod vplivom alkohola

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
28.01.2019 12:50

Na mejnem prehodu Obrežje je 25. 1. okoli 18.30 voznik osebnega avtomobila iz Hrvaške med vzvratno vožnjo tržil v parkirano službeno vozilo policije. Policisti so kršitelju zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus.

36-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,97 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, mu izrekli globo in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Novomeški policisti so bili 25. 1. nekaj pred 12. uro obveščeni o prometni nesreči v križišču Seidlove in Ljubljanske ceste. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 25-letni voznik osebnega avtomobila, ki zaradi neprilagojene hitrosti v križišču ni uspel vozila varno ustaviti in je trčil v avtomobil druge voznice. Lažje poškodovano voznico in potnico iz njenega vozila so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Povzročitelja nesreč pod vplivom alkohola
25. 1. okoli 22. ure so bili novomeški policisti obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo lažje poškodovanega moškega, ki naj bi se poškodoval v prometni nesreči. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov naj bi 25-letni voznik ob naglem zaviranju z glavo udaril v krmilo vozila in se poškodoval. Vozniku, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,49 miligramov alkohola, so zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

V noči na 27. 1. je v Mršeči vasi voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,34 miligramov alkohola. Avtomobil Ford fiesta so mu zasegli, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kršitelji pod vplivom alkohola
Novomeški prometniki so 26. 1. zvečer na regionalni cesti pri Trebnjem ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Audi. Kršitelj sprva znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Policisti so zapeljali za njim in ga ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 27-letnega kršitelja iz Kočevja in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,65 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Med kontrolo prometa v okoli Šentjerneja so v noči na 27. 1. policisti obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki sprva ni upošteval svetlobnih in zvočnih znakov, s katerimi so ga ustavljali. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, vendar navodil policistov med postopkom ni upošteval. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in odredili strokovni pregled.

V noči na 27. 1. so bili novomeški policisti obveščeni, da naj bi v Novem mestu voznik osebnega avtomobil z nevarno vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti so na Kandijski cesti voznika izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,88 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.