Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto

Nesreča pri podiranju dreves

Piše: PU Novo mesto, R.P.

Čas objave:
12.10.2018 09:02

V okolici Semiča so včeraj popoldne podirali drevesa. 87-letnik je obžagoval vejo, na kateri je sedel 60-letnik, ki je pomagal pri podiranju in obžagovanju. Pri žaganju je list motorne žage odbilo od veje na nogo 60-letnika. Zaradi poškodbe je prišlo do močne krvavitve.

Prvo pomoč so na kraju zagotovili črnomaljski reševalci. Poškodovanega, ki je izgubil precej krvi, so odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer je ostal na opazovanju. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili, zaščitne opreme za varno delo v gozdu pa nista uporabljala.

Delovna nesreča na Senovem
Na Senovem se je pri obdelovanju večjega kosa pločevine lažje poškodoval 34-letni delavec. Po prvih ugotovitvah ogleda je kos pločevine zdrsnil po delovnem pultu in mu padel na zapestje roke. Zdravniško pomoč je iskal sam. 

V dimniku so se vnele saje
Včeraj, okoli enajste ure dopoldne so gasilce in policiste napotili v Gorenje Selce, kjer naj bi prišlo do dimniškega požara. Na kraju so ugotovili, da so se vnele saje v dimniku a gasilcem ni bilo potrebno posredovati in premoženjska škoda ni nastala.


Nezakoniti prestopi meje
Od zadnjega poročanja so policisti na območju Črnomlja prijeli skupaj 28 tujcev, ki s državno mejo prestopili izven mejnih prehodov. V Suhorju pri Vinici so prijeli štirinajst državljanov Pakistana in šest državljanov Afganistana, v Nerajcu pa pet državljanov Afganistana in tri državljane Irana. Policijski postopki z njimi še niso zaključeni.