Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Kronika Novo mesto

Nesreči na cesti Novo mesto - Metlika

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.06.2015 15:50

Glavna cesta Novo mesto - Metlika je bila na prelazu Vahta zaradi prometne nesreče zaprta dve uri, promet je zdaj sproščen. Do nesreče je kasneje prišlo še pri Gornji Težki vodi, pri Prepihu. V tej nesreči se je prevnilo osebno vozilo.

Ob 15.35 uri sta na cesti Novo mesto–Metlika, pod prelazom Vahta, občina Novo mesto, trčili osebni vozili. Poškodovali sta se dve osebi, katere so reševalci nujne medicinske pomoči ZD oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Posredovali so gasilci GRC Novo mesto, ki so na kraju dogodka izvajali protipožarno in prometno zavarovanje, s tehničnim posegom razmaknili vozila, odklopili akumulatorja, pomagali reševalcem pri oskrbi in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine na površini okoli 100 kvadratnih metrov. Dežurni delavec cestnega podjetja je poskrbel za čiščenje cestišča in postavitev prometne opozorilne signalizacije.

Ob 15.45 uri se je na cesti Novo mesto ? Metlika, občina Novo mesto, pri kraju Gornja Težka Voda, občina Novo mesto, osebno vozilo prevrnilo na streho in obstalo na cesti. Gasilci GRC Novo mesto so mesto nesreče zavarovali, odklopili akumulator, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo, pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu, razlite motorne tekočine posuli z vpojnim sredstvom in cestišče očistili, vozilo postavili na kolesa in odstranili s ceste ter pomagali pri usmerjanju prometa. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovano voznico oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Za čiščenje cestišča je poskrbel dežurni delavec cestnega podjetja.

Nesreča tudi pri Žužemberku

Ob 14.53 uri se je na cesti Zagorica pri Velikem Gabru-Žužemberk, v bližini odcepa za Gombišče, občina Trebnje, prevrnil voznik s kombiniranim vozilom. Gasilci PGD Trebnje so protipožarno in protinaletno zavarovali mesto nesreče in odklopili akumulator. Posredovali so reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje, ki so na kraju pregledali voznika, vendar pomoč ni bila potrebna.