cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Kronika Novo mesto

Nesreči povzročila pod vplivom alkohola

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.09.2015 12:56

Policisti novomeške PU so imeli konec tedna veliko dela. Med drugim so obravnavali več prometnih nesreč, pa tudi številne vlome in tatvine.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 127 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 417 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, štiri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki nimajo veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 26 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

PROMETNA VARNOST


PROMETNE NESREČE

TRČILA V AVTOBUS

V Gabrju je 25. 9. popoldan voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v avtobus, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. V nesreči se je lažje poškodovala 28-letna povzročiteljica nesreče.

NESREČI POVZROČILA POD VPLIVOM ALKOHOLA

25. 9. popoldan je 47-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Otočca proti Kronovem. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo ob cesti. povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,54 miligramov alkohola.

Policisti so bili 26. 9. nekaj po 14. uri obveščeni o prometni nesreči pri krožišču na Andrijaničevi cesti v Novem mestu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 56-letna voznica osebnega avtomobila peljala po Andrijaničevi cesti. Ko se je približala krožišču je zaradi neprilagojene hitrosti trčila v avtomobil 41-letne voznice, ki se je vključevala v promet v krožišču. V nesreči se je hudo poškodovala povzročiteljica nesreče, 41-letna voznica in tri potnice v njenem vozilu so bile lažje poškodovane. Policisti bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu zoper 56-letno voznico, ki je imela v litru izdihanega zraka 1,41 miligramov alkohola.

KRŠITELJU ZASEGLI AVTOMOBIL

Med kontrolo prometa v okolici Otočca so policisti 27. 9. popoldan ustavili voznika osebnega avtomobila Škoda felicia in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 63-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,02 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

VLOMI IN TATVINE

V kamnolomu v Vrhpeči je v noči na 25. 9. nekdo iz rezervoarjev treh delovnih strojev iztočil in odtujil okoli 200 litrov goriva.

V Šentjanžu na območju Sevnice je 26. 9. nekdo skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit. Lastnike je oškodoval za 2500 evrov.

26. 9. popoldan je v Smolenji vasi pri Nove mestu neznanec skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit. Lastnike, ki jih v času vloma ni bilo doma, je oškodoval za več tisoč evrov.

V noči na 27. 9. je v okolici Novega mesta nekdo vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil električno ročno orodje. Škode je za okoli 1000 evrov.