mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika

Nesrečo pri Stopičah povzročil motorist

Piše: R.K.

Čas objave:
15.09.2021 15:29

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 68 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 280 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Krškem so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Krškem kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Nesrečo povzročil motorist
Včeraj okoli 14.30 so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o prometni nesreči Novo mesto - Metlika, pri odcepu za Stopiče. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 59-letni motorist iz Avstrije, ki je zaradi neprimerne razdalje trčil v zadnji del avtomobila, ki ga je pred njim vozil 36-letni voznik. Motorista, ki je po trčenju padel in se lažje poškodoval, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov mu bodo policisti izdali plačilni nalog.

Zbil peško
Nekaj pred 22. uro se je zgodila prometna nesreča na Seidlovi cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je nesrečo povzročil 18-letni voznik osebnega avtomobila, ki je na prehodu za pešce trčil v 52-letno peško, ki je prečkala cesto. Lažje poškodovano peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine
V noči na 14. 9. je v naselju Ob Težki Vodi v Novem mestu nekdo vlomil v dva gospodarska objekta in odtujil orodje. Lastnika ocenjujeta, da sta oškodovana za okoli 300 evrov.

V naselju Velika Cikava na območju PP Novo mesto je 14. 9. dopoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit in denar.


Med 12. 9. in 14. 9. je v Ločni nekdo iz odprtega pomožnega objekta ob stanovanjski hiši odtujil dve kolesi, kotel in železni pokrov za peko.

13. 9. med 20. in 21. uro je v Sevnem na območju PP Novo mesto neznanec iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil denar, več bančnih kartic in sončna očala.

Na Topliški cesti v Novem mestu je v noči na 15. 9. nekdo skozi vrata vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar.

Poskus izmika mejni kontroli
Policisti PMP Obrežje so na vstopu v državo, med kontrolo tovornega vozila bosanskih registrskih oznak, na podvozju odkrili državljana Afganistana, ki se je skrit na rezervnemu kolesu poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Slovenske vasi (PP Brežice) izsledili in prijeli državljana Albanije in državljana Kosova, pri Ločah (PP Brežice) štiri državljane Irana, na območju Mihalovca (PP Brežice) štiri državljane Turčije, v Črnomlju dva državljana Iraka in pri Ločah (PP Črnomelj) 11 državljanov Afganistana.
Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.