pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Kronika Slovenija

Neurje povzročilo nevšečnosti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.08.2016 09:50

Neurje je včeraj povzročilo kar nekaj nevšečnosti po Sloveniji, Dolenjski, Beli Krajini in Posavju pa je na srečo dokaj prizaneslo.

V Celju, Ljubljani in Trbovljah je meteorna voda poplavila nekaj kletnih prostorov, kjer so posredovali gasilci in vodo izčrpali. Močan veter je v Kopru in Celju na cestišče podrl dve drevesi, ki so ju lokalni gasilci razžagali in uspešno odstranili. Na območju Celja je v stanovanjsko hišo udarila strela, in sicer v Arji vasi v občini Žalec. Strela ni zanetila požara, gasilci pa so preventivno pregledali prostore.

Foto: simbolna slika


V Novi Gorici so na gradbišču prizidka Osnovne šole Šturje v Ajdovščini sunki vetra raznašali izolacijske plošče. Gasilci so plošče obtežili, na kraj dogodka pa je prišel tudi predstavnik izvajalca gradbenih del.

Zaradi neurja je bil na Obali oviran promet. Od 20.30 so zaradi burje, ki je v sunkih dosegala hitrost med 80 in 100 kilometrov na uro, zaprli odsek hitre ceste H4 med cestninsko postajo Nanos in priključkom Ajdovščina v občini Vipava. Zapore prometa so bile tudi na odsekih regionalne ceste Razdrto-Vipava, Vipava-Ajdovščina in Selo-Ajševica-Vogrsko. Ob 7. uri zjutraj so ukinili vse prometne zapore, zato je promet naprej potekal nemoteno.