900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika

Nezakoniti prehodi državne meje

Piše: R.K.

Čas objave:
10.11.2022 11:44

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Laze, Rigonce, Ribnica, Obrežje, Jesenice, Gabrje pri Dobovi, Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 14 državljanov Rusije, osem državljanov Irana, osem državljanov Indije, štiri državljane Sirije, tri državljane Iraka, pet državljanov Maroka, tri državljane Pakistana, tri državljane Konga, državljana Alžirije, državljana Angole in državljana Tunizije.

Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je ne vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in v tovornem delu odkrili tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v
Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PMP Dobova so na tovornem vlaku, ki je iz Srbije prevažal žito, v enem izmed vagonov odkrili tri državljane Palestine, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. Predali so jih hrvaškim varnostnim organom.

Požar

Okoli 10. ure so bili policisti obveščeni o požaru delavnice v Volčkovi vasi na območju PP Šentjernej. Požar, ki je zajel celoten objekt, so gasilci omejili in pogasili. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so opravili ogled požarišča in nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vzroka za nastanek požara. Po nestrokovni oceni je nastalo za okoli 70.000 evrov premoženjske škode.