Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

Neznanci na lovu za bakrom

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
09.04.2018 13:19

policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 148 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 566 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 19 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 30-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov in sprožitev signalno varnostnih naprav.

PROMETNA VARNOST

Kršitelja pridržali

Med kontrolo prometa v okolici Mirne so policisti v noči na 7. 4. ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 33-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,09 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Novomeški prometniki so med kontrolo prometa na avtocesti 7. 4. popoldne ustavili voznika osebnega avtomobila iz Hrvaške. Med postopkom so ugotovili, da 41-letni kršitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,04 miligramov alkohola. Tujca so odpeljali v postopek na pristojno sodišče.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola.

Trebanjski policisti so bili v noči na 8. 4. obveščeni o prometni nesreči v Dolenji Nemški vasi. Opravili so ogled in ugotovili, da je 29-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in s ceste zapeljal v jarek. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,76 miligramov alkohola. Izdali so mu plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V noči na 6. 4. je v Novem mestu nekdo vlomil v poslovne prostore in odtujil prenosno blagajno. Škode je za okoli 300 evrov.



S strehe objekta v Šmihelu v Novem mestu je neznanec odtujil okoli 20 metrov bakrenih žlebov in povzročil za okoli 600 evrov škode.

S parkirnega prostora gostinskega objekta v okolici Novega mesto so neznanci med 5. 4. in 6. 4. odtujili šest reflektorjev in električne vodnike. Povzročili so za okoli 1000 evrov škode.

V kraju Brezovica na območju Šmarjeških Toplic je 6. 4. pozno popoldne nekdo skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za 300 evrov škode.

V noči na 7. 4. je v Trebnjem neznanec vlomil v poslone prostore podjetja in odtujil akumulatorje in denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V kraju Srednje Grčevje je med 7. 4. in 8. 4. nekdo vlomil v zidanico in odtujil suhomesnate izdelke in več steklenic alkoholnih pijač.

Poškodovanje tuje stvari

Na terasi gostinskega lokala v Novem mestu je v noči na 7. 4. nekdo poškodoval osem grelcev. Lastnika je oškodoval za 2000 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeno prestopili državno mejo

Med 6. 4. in 9. 4. so policisti med opravljanjem nalog na območju Posavja in Bele krajine izsledili in prijeli 14 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Na območju Jesenic so prijeli državljana Libije, v Dobovi državljana Pakistana, pri kraju Vukovci v Beli krajini dva državljana Libije in državljana Alžirije, pri Žuničih pa pet državljanov Alžirije, dva državljana Sirije in dva državljana Maroka. Dva tujca so po zaključenem postopku vrnili hrvaškim varnostnim organom, ostali pa so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom.