Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

Novomeški policisti prijeli roparja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.01.2013 12:03

Novomeški policisti so včeraj prijeli roparja, ki je oškodovanki iz rok iztrgal torbico in peš pobegnil. Pri tem jo je s pestjo udaril v glavo.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v preteklih štiriindvajsetih urah intervenirali v 32 nujnih primerih. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Posredovali so zaradi dveh kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in v zasebnem prostoru. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ropa, nasilja v družini, drzne tatvine, povzročitve splošne nevarnosti, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja dokumentov, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

NOVOMEŠKI POLICISTI PRIJELI ROPARJA

22. 1. nekaj po 17. uri so bili novomeški policisti obveščeni o ropu v Novem mestu. storilec naj bi na Drski oškodovanki iz rok iztrgal torbico in peš pobegnil. Oškodovanka ga je dohitela in mu skušala odvzeti ukradeno torbico, takrat pa jo je s pestjo udaril v glavo. Policisti so na podlagi opisa takoj pričeli z iskanjem storilca in ga nekaj minut kasneje izsledili in prijeli. Lažje poškodovano žrtev so oskrbeli v bolnišnici. Policisti bodo mladoletnega osumljenca iz naselja v okolici Novega mesta ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja roparske tatvine.

KRŠKI POLICISTI PRIJELI OSUMLJENCE

V noči na 22. 1. je krške policiste na pomoč poklical moški, katerega naj bi ga v Krškem oropali štiri osebe. Policisti so na podlagi zbranih obvestil in opisa vozila in osumljencev pričeli z iskanjem storilcev. 22. 1. popoldan so osumljence, stare med 21 in 47, let izsledili v Dobruški vasi in jim odvzeli prostost. Zasegli so jim tudi ukraden denar. Ovadili jih bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja drzne tatvine.

NASILJE V DRUŽINI

Novomeški policisti so bili 23. 1. nekaj pred 5. uro obveščeni o nasilju v družini. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 34-letni osumljenec iz naselja v okolici Novega mesta ob prisotnosti otrok pretepal svojo partnerko in ji grozil, da jo bo ubil. Policisti so osumljencu odredili prepoved približevanja žrtvam. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Nasilneža bodo ovadili zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in kaznivega dejanja zanemarjanja otroka in surovega ravnanja.

VLOM IN TATVINI


V okolici Krškega so neznanci vlomili v skladišče podjetja, kjer so porezali električne vodnike in jih odtujili. Škode je za okoli 1500 evrov.

Na parkirnem prostoru v okolici Krškega je nekdo iz avtomobila odtujil denarnico z gotovino, dokumenti in bančnimi karticami.

22. 1. popoldan je v prodajalni v Metliki storilec izkoristil odsotnost prodajalca in iz predala prodajnega pulta odtujil 300 evrov.

JAVNI RED IN MIR

Novomeški policisti so bili 22. 1. dopoldan obveščeni o pretepu v naselju v okolici Novega mesta. Ob prihodu so vzpostavili javni red in mir in zbrali obvestila. Ugotovili so, da je prišlo do spora in pretepa, v katerem je bilo udeleženih več oseb. Moškemu in ženski so policisti zaradi kršitev izdali plačilni nalog. Več udeležencev pretepa je bilo lažje poškodovanih. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o kršitvi javnega reda in miru.

NEZAKONIT PREHOD DRŽAVNE MEJE

Brežiški policisti so 22. 1. popoldan med opravljanjem nalog varovanja meje v bližini gradu Mokrice izsledili državljana Jordanije, ki v Slovenski vasi preko brvi na nedovoljen način prestopil državno mejo. tujca bodo po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.