900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika

Novomeški policisti prijeli tatove katalizatorjev

Piše: R.K.

Čas objave:
20.01.2023 09:07

Novomeški policisti so prijeli tri osumljence, za katere sumijo, da so v zadnjem letu dni na območju Podbreznika in Mokronoga ukradli 17 katalizatorjev.

Policisti PP Novo mesto so v zadnjem letu dni obravnavali 17 tatvin katalizatorjev iz osebnih avtomobilov. Storilci so katalizatorje kradli predvsem v nočnem času iz vozil na parkiriščih pred stanovanjskimi bloki.Tatvine so izvrševali na način, da so prežagali cev in katalizator odstranili iz izpušnega sistema. Policisti so v vseh primerih opravili oglede krajev kaznivih dejanj in izvajali številne aktivnosti za izsleditev storilcev.

V noči na 16. januar jih je občan obvestil o sumljivi osebi na parkirnem prostoru v Podbrezniku. Takoj so se odzvali in na območju Kuzarjevega Kala ustavili osebni avtomobil, v katerem so bili trije osumljenci iz Kočevja, Novega mesta in Grosuplja. V avtomobilu so storilci prevažali dva odžagana ukradena katalizatorja. Trojici so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli avtomobil. V nadaljevanju preiskave je bilo ugotovljeno, da so storilci katalizatorja odtujili iz osebnih avtomobilov, parkiranih v Podbrezniku in na območju Mokronoga. Nadaljujejo s preiskavo, osumljence stare 20, 21 in 39 let bodo ovadili zaradi kaznivih dejanj tatvin.