cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Kronika Novo mesto

Novomeški policisti prijeli vlomilce

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.09.2015 11:24

Novomeški policisti so bili včeraj nekaj pred 22. uro obveščeni, da naj bi na Cankarjevi ulici v Novem mestu neznanci vlamljali v stanovanjsko hišo. Novomeški OKC je na kraj takoj napotil več policistov. Ti so ob prihodu opazili tri osebe, ki so pričele bežati. Policisti so jih izsledili, jim odvzeli prostost in jih pridržali.

Kot so sporočili z novomeške Policijske uprave, so policisti ugotovili, da so osumljenci, stari 26, 29 in 38 let s pomočjo orodja vlomili v stanovanjsko hišo, pri sebi pa so imeli tudi plinske razpršilce. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestila in ugotavljanjem okoliščin. Vlomilsko orodje in plinske razpršilce so osumljencem zasegli, o vlomu pa obvestili preiskovalnega sodnika in okrožnega državnega tožilca. Po zaključeni preiskavi bodo na pristojno tožilstvo zoper osumljence podali kazensko ovadbo.

Na Policijski upravi Novo mesto prilagajajo prisotnost policistov na območjih, kjer prihaja do povečanega števila kaznivih dejanj oziroma spremenjenih varnostnih razmer. Policisti ugotavljajo, da storilci vlamljalo v stanovanjske hiše tudi v dnevnem času, ko so lastniki v službi ali pa na dopustu.

Občanom svetujejo:

• da v primeru, ko v nekem okolju opazijo sumljiva vozila in neznance, ki bi si lahko ogledovali stanovanjske hiše ali navade stanovalcev, o tem takoj obvestijo policiste na številko 113 in jim sporočijo registrsko številko vozila, znamko in smer, kamor so se neznanci odpeljali;
• dosledno zapirajo okna in vrata, tudi če hišo zapustijo le za kratek čas oziroma se nahajajo v bližini (na vrtu, na njivi, v vinogradu ipd). Vrata in okna naj bodo zaklenjena oziroma zaprta tudi v nočnem času;
• takoj naj pokličejo policijo in do prihoda policistov pustijo kraj kaznivega dejanja nedotaknjen, da se bodo ohranile sledi, ki so pomembne za odkritje in dokazovanje kaznivega dejanja. Policisti se bodo odzvali in storili vse, da zaščitijo življenja in premoženje ljudi in odkrijejo storilce kaznivih dejanj.


"Vsem občanom, ki nas obveščajo o sumljivih vozilih in osebah, se za klice in obvestila zahvaljujemo in jih pozivamo, da nam te podatke sporočajo tudi v prihodnje, saj s tem veliko pripomorejo, da je lahko policija uspešnejša pri preiskovanju predvsem premoženjskih kaznivih dejanj. Kriminalisti in policisti se zavedajo, da gre pri premoženjski kriminaliteti oziroma pri vlomih za kazniva dejanja, ki najbolj vplivajo na občutek varnosti," so še sporočili z novomeške PU.

Policisti in kriminalisti so sicer na območju Policijske uprave Novo mesto v osmih mesecih letošnjega leta obravnavali 504 vlome, kar je skoraj za četrtino manj, kot v enakem obdobju lani, ko so obravnavali 671 vlomov.