kamera Svet24.si

Žena zasačila profesorja v objemu študentke

tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

BITENC Necenzurirano

Bešič Loredan in Bitenc skupaj proti Breclju

zvezdan martic2 Reporter.si

Bo to novi predsednik uprave RTV Slovenija?

benjamin sesko Ekipa24.si

Mora Keka skrbeti!? Ne le Jan Oblak, poškodovan ...

Čeprav je nesreča močno zaznamovala njeno življenje, Juliane ne dojema sebe kot žrtev, temveč kot pr Odkrito.si

17-letnica, ki je ubežala smrti

roglic Ekipa24.si

Zanimivo razkritje! Zdaj je jasno, kaj je Roglič ...

Kronika Novo mesto

Novomeški policisti v zadnjih dneh zasegli več kot 3600 petard

Piše: PU Novo mesto/STA

Čas objave:
19.12.2019 13:38

Policisti so v zadnjih dneh na območju novomeške policijske uprave zasegli več kot 3600 prepovedanih pirotehničnih izdelkov in ukrepali zoper več kršiteljev. Napovedujejo, da bodo tudi v prihodnje nadaljevali poostreno preverjanje in zoper kršitelje dosledno ukrepali.

IMG_petarde ME3.jpg
Petarde
Foto: PU Novo mesto

Tako so v torek na mejnem prehodu Krasinec policisti vozniku osebnega vozila z območja Semiča zasegli 850 petard. Prepovedano pirotehniko so mu zasegli, zoper kršitelja pa bodo izdali odločbo o prekršku.

petarde Krasinec.jpg
Petarde
Foto: PU Novo mesto

Isti dan so v večernih urah metliški policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Rosalnicah ustavili 37-letno žensko in ji zasegli 1401 petardo. Tudi njo čaka prekrškovni postopek.

V noči na torek pa so policisti med nadzorom prometa v bližini Metlike ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus, ki ga je odklonil. Med postopkom so mu zasegli tudi 540 petard, ki jih je prevažal v vozilu. Zaradi kršitev so mu zasegli neregistriran avtomobil, zaradi odklona preizkusa alkoholiziranosti na sodišče naslovili obdolžilni predlog in uvedli prekrškovni postopek.

petarde
Petarde
PU Novo mesto

Poleg tega so policisti na podlagi odredbe sodišča v naselju v okolici Novega mesta opravili hišno preiskavo pri 27-letnem osumljencu. Med hišno preiskavo so našli in zasegli 402 t. i. piratki in 30 nabojev. Zoper moškega so uvedli postopek o prekršku

IMG_7011a.jpg
Policijski pes
Foto: PU Novo mesto

Za prodajo, posedovanje ali uporabo prepovedane pirotehnike je zagrožena globa od 400 do 1200 evrov.

Kot so spomnili na novomeški policijski upravi, so v preteklih letih z zadovoljstvom ugotavljali, da je v prazničnem obdobju vedno manj pokanja petard in manj poškodb, letos pa so zasegli še veliko število prepovedne pirotehnike. "Žal nam je, da posamezniki še vedno ne razumejo, da je pokanje za veliko ljudi moteče, povzroča strah, občutek nevarnosti in onesnažuje okolje, ogrožene so tudi živali," so zapisali.