atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

Novomeško sodišče Slavka Hudorovca oprostilo poskusa uboja

Piše: STA

Čas objave:
22.11.2022 09:45

Okrožno sodišče v Novem mestu je Slavka Hudorovca iz Stranske vasi pri Novem mestu oprostilo obtožb o poskusu uboja Dejana Hudoroviča. Prav tako je obtožb oprostilo Tineta Hudorovca, ki ga je obtožnica bremenila sodelovanja v pretepu. Tožilstvo je na razsodbo napovedalo pritožbo.

Obtožnica je Slavka in Tineta Hudorovca bremenila, da ste se spomladi letos zaradi starega družinskega spora zapletla v prepir in fizični obračun z Dejanom Hudorovičem, pri čemer naj bi Slavko Hudorovac streljal nanj s pištolo in ga zadel v roko. Za Slavka Hudorovca, ki je bil od dogodka naprej v priporu, je tožilec v današnji zaključni besedi zahteval šest let zapora, za Tineta Hudorovca pa zaradi vpletenosti v pretep sedem mesecev zapora.

A je sodnik Peter Žnidaršič danes oba oprostil. Kot je povedal, je ena od redkih verodostojnih prič dogodka policist, ki je prišel na kraj dogajanja. Ta je na sodišču povedal, da sta Slavko in Tine Hudorovac v času strela stala za hrbtom Hudoroviča, medtem ko je sodni izvedenec ugotovil, da je bil ustreljen s sprednje strani.

Ena od možnih razlag bi tako po oceni sodnika bila, kar sta ves čas sodnega postopka trdila tudi odvetnika obtoženih, da je Hudoroviča po nesreči ustrelil njegov sin, ko je branil očeta in skušal ustreliti Slavka Hudorovca. Da je streljal sin, so po besedah sodnika povedale tudi vse priče, ki so takoj po dogodku klicale na Operativno komunikacijski center. Tudi sam Hudorovič je, kot naj bi izhajalo iz policijskega zapisnika, policistom v bolnišnici, kamor so ga pripeljali, najprej povedal, da ne bo ovadil nikogar, ker bi moral ovaditi sina, pozneje pa je ovadil Slavka Hudorovca. Policisti so na kraju našli tudi le eno pištolo, ta pa je pripadala Hudoroviču.

Zaradi vsega navedenega je sodnik oba oprostil, Slavku Hudorovcu pa tudi odpravil pripor. Če bo sodba na višjem sodišču obveljala, bo stroške postopka nosila država.