pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Kronika Ljubljana

Oboroženega 29-letnika še iščejo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.08.2015 08:53

Policisti nadaljujejo z iskanjem oboroženega 29-letnika, katerega so včeraj opazili na območju Sneberij. Obstaja nevarnost, da se bo samopoškodoval, lahko je nevaren tudi za okolico. V akcijo so policisti tudi danes vključili policijski helikopter in policijskega pogajalca.

Policisti danes nadaljujejo z iskalno akcijo 29-letnika, ki je pogrešan od torka popoldne. Gre za Davida Palirja iz Ljubljane, domačini pa so ga nazadnje oboroženega opazili v torek na območju Sneberij, je povedala Nataša Pučko iz PU Ljubljana. V akcijo so policisti tudi danes vključili policijski helikopter in policijskega pogajalca.

Pogrešanega so v torkovih popoldanskih urah opazili občani na Sneberski cesti, od koder se je zatekel v gozdiček v smeri proti Savi. Območje so policisti zavarovali, na kraj pa so prišli policijski pogajalec in policisti Generalne policijske uprave. V iskanje osebe so vključili tudi policijski helikopter. Akcija ni obrodila sadov, so pa policisti vso noč ostali na območju, kamor naj bi se 29-letnik zatekel.

Ukrepe policisti prilagajajo tudi stanju na terenu. Kot je v izjavi za medije dodala Pučkova, je teren, kjer iščejo pogrešanega, slabo prehoden. Podrobnosti v zvezi s preiskavo na policiji ne morejo podati, je pa Pučkova pojasnila, da prijave o tem, da naj bi pogrešani repetiral orožje, niso prejeli. Kot je dodala, pogajalci in ostali policisti skušajo vzpostaviti stik s pogrešanim, a za zdaj še neuspešno.

Vzporedno z aktivnostmi na območju Sneberij policisti obvestila zbirajo tudi na drugih lokacijah. Tudi danes so v iskalno akcijo vključeni policijski helikopter, večje število policistov iz različnih enot ter policisti Generalne policijske uprave.

29-letnik je imel po zadnjih podatkih oblečeno belo majico s kratkimi rokavi in temnejše kratke hlače. Po glavi je obrit, visok pa približno 180 centimetrov.

Pučkova je pojasnila, da po podatkih policije pogrešani večje nevarnosti za družbo ne predstavlja, a vendar ne gre zanemariti dejstva, da je oborožen.

Vsem, ki bi ga opazili, policisti svetujejo, da z njim ne vzpostavljajo stika, ampak o tem nemudoma obvestijo policijo. Pokličejo lahko na številko 113, najbližjo policijsko postajo ali pa na anonimni telefon 080 1200.