vrtec, tommaso, avto Svet24.si

Na dvorišču vrtca avto do smrti zbil 4-letnika

Kavni aparat Svet24.si

Zaradi predrage kave poklical policijo, ta pa je ...

plinski-t Necenzurirano

Prazne obljube Hrvaške: Slovenija ostala brez ...

rtv slovenija bobo Reporter.si

Levica je leta »harala« po RTV, zdaj pa se je ...

kelsey wingert Ekipa24.si

Grozljivo! Novinarko 'pokosila' žogica, ki je ...

Julija Patricija Novak, Cene Prevc Njena.si

Slovenski športniki pokazali svoje boljše ...

doncic pm Ekipa24.si

Šok: Dončić ima zdravstvene težave, zadnjo ...

Kronika Novo mesto

Obvestite policiste o sumljivih osebah in vozilih

Piše: R.K.

Čas objave:
23.10.2021 07:00

Policisti med preiskavami vlomov ugotavljajo, da se storilci pripravijo na izvršitev kaznivega dejanja in opazujejo hiše in navade stanovalcev. V jesenskem in zimskem času najpogosteje vlamljajo v zgodnjih večernih urah in v tiste hiše, v katerih očitno ni nikogar.

Policisti Policijske uprave Novo mesto svetujejo, da ob temnih delih dneva, tudi če od doma odidete le za krajši čas (sprehod, odhod v trgovino ipd.), v hiši pustite prižgano luč, televizijski ali radijski sprejemnik. Hiša naj ne daje videza, kot da v njej ni nikogar. Ob daljši odsotnosti prosite sosede, naj bodo pozorni na sumljive okoliščine in o tem obveščajo policiste.

Storilci iz stanovanjskih hiš kradejo denar in nakit, ki ga pogosto še vedno najdejo na predvidljivih in lahko dostopnih mestih. Svetujejo, da doma ne hranite večje vsote denarja in vrednejšega nakita. V primeru, da postanete žrtev kaznivega dejanja, o tem policiste takoj obvestite na številko 113. Do prihoda policistov ne vstopajte v prostor, ker je storilec lahko še vedno v objektu, uničile pa bi se tudi sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.

Občane pozivajo, da nas obveščajo o pojavu sumljivih vozil in oseb, ki si ogledujejo hiše in bi se lahko pripravljali na izvršitev kaznivega dejanja. Prepričani so, da je partnersko sodelovanje z občani ključno pri zagotavljanju varnosti, saj so prav oni tisti, ki v svojem okolju najprej zaznajo okoliščine, vozila in osebe, ki v to okolje ne sodijo. Podatki o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe lahko pripomore k prijetju storilca in uspešni preiskavi kaznivega dejanja.