tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

paris Svet24.si

Taka je danes hčerka glasbene legende Michaela ...

Jože Podgoršek Necenzurirano

Ministru smo plačali nasad kostanja. Vse je ...

urska k z-pl3 Reporter.si

Bodo poslanke SDS spet norele? Poglejte novo ...

benjamin sesko Ekipa24.si

Mora Keka skrbeti!? Ne le Jan Oblak, poškodovan ...

Kraljica pin-upov iz 50 Odkrito.si

Srhljiva zgodba kraljice pin-upa

dragic 2 Ekipa24.si

Goran Dragić brutalno iskreno o svoji ...

Kronika

Odklonila alkotest, oba pridržali

Piše: R.K.

Čas objave:
23.02.2023 08:57

V Šentjerneju so policisti včeraj obravnavali nasilneža, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, v Novem mestu pa voznika, ki je vozil nezanesljivo. Oba sta odklonila alkotest.

Policisti PP Šentjernej so bili včeraj nekaj po 11. uri obveščeni, da na parkirnem prostoru v Šentjerneju moški nadleguje občane. Na kraju so izsledili 30-letnega kršitelja in mu zaradi nasilnega in drznega vedenja izdali plačilni nalog. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, ki ga je odklonil. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in o odklonu z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 23. 2. so policisti PPP Novo mesto na Ljubljanski cesti zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. 39-letnemu kršitelju, ki je odklonil preizkus, so odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi kršitve bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da mora udeleženec cestnega prometa, ki mu policist odredi preizkus s sredstvi ali napravami za ugotavljanje alkohola, ravnati po odredbi policista. Če preizkus odkloni, policist vozniku prepove nadaljnjo vožnjo, vozniku motornega vozila pa tudi začasno odvzame vozniško dovoljenje. Kršitelj, ki ravna v nasprotju s policistovo zahtevo ali odredbo, se za prekršek kaznuje z globo najmanj 1.200 evrov. Vozniku se izreče tudi 18 kazenskih točk.