sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Kronika Novo mesto

Opit napadel policista

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.07.2015 11:57

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 143 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

V Črnomlju so kršitelju cestnoprometnih predpisov zasegli avtomobil. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev.

Kršitelj napadel policista

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so 29. 7. popoldan pri Blanci na območju Sevnice s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljali voznika osebnega avtomobila Fiat bravo. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Vijugal je po vozišču in z nevarno vožnjo ogrožal tudi ostale udeležence v prometu. Zapeljal je na makadamsko cesto, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in s ceste zapeljal na brežino, kjer se je vozilo ustavilo. Med postopkom je kršitelj skušal pobegniti, policistoma pa je ves čas grozil, da ima orožje in ju bo ustrelil. 57-letni moški je policista napadel in ga lažje poškodoval. Z uporabo prisilnih sredstev so policisti obvladali nasilneža, ki je imel v krvi en promil alkohola.

Zaradi številnih kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o varstvu javnega reda in miru so mu po zaključenem postopku izdali plačilni nalog v višini 2477,29 evrov. Za kršitve se vozniku motornega vozila izreče tudi 24 kazenskih točk. 57-letnega osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.


Kolesarila po avtocesti
Popoldan so brežiški policisti prejeli obvestilo o nevarnem ravnanju dveh moških, ki naj bi iz smeri Obrežja proti Ćatežu ob Savi kolesarila po avtocesti. Takoj so odšli na kraj in izsledili dva državljana Argentine, stara 38 in 34 let. Zaradi kršitev določil Zakona o varnosti cestnega prometa so jima izrekli globo.

Kršitelju zasegli avtomobil
Črnomaljski policisti so nekaj pred 22. uro na Kolodvorski cesti ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila Opel vectra. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran avtomobil, ki ni bil tehnično brezhiben, na vozilu pa so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Kršitelj med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu in pri sebi ni imel dokumentov. Zaradi številnih kršitev so mu avtomobil zasegli, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa, Zakon o voznikih in Zakon o motornih vozilih za omenjene kršitve določajo globo v višini 1920 evrov.