nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Kronika Brez opisa

Oropal uslužbenca na železniški postaji v Novem mestu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.04.2016 13:58

Novomeški policisti so ovadili kršitelja, ki je po avtocesti vozil v nasprotni smeri, zamaskirani neznanec pa je oropal uslužbenca železniške postaje v Novem mestu.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 154 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Sevnici pridržali kršitelja. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ropa, vloma, lahkih telesnih poškodb, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe.

OVADILI KRŠITELJA, KI JE PO AVTOCESTI VOZIL V NASPROTNI SMERI

Policisti na Operativno komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto so 29. 3. okoli 14. ure prejeli več klicev občanov o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi po avtocesti iz smeri Smednika proti Ljubljani vozil v nasprotni smeri. Na kraj je bilo takoj napotenih več policijskih patrulj, na Griču so zaprli promet, vendar kršitelja niso izsledili. Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so nadaljevali s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin. Na podlagi zbranih obvestil in pregleda video nadzornih kamer so ugotovili, da je osumljenec nevarne vožnje 83-letni voznik iz okolice Šentjerneja. Osumljenec se je sprva pravilno vključil na avtocesto proti Ljubljani. Kasneje je zapeljal na pospeševalni pas, se z vozilom ustavil, nadaljeval z vožnjo, potem pa vozilo na avtocesti obrnil in vozil v nasprotni smeri po levem prometnem pasu. V času, ko je na avtocesti vozilo ponovno obrnil, se je trčenju z nevarnim voznikom uspelo izogniti vsaj šestim voznikom. O nevarnem ravnanju voznika so policisti obvestili državno tožilko. Osumljencu so odvzeli vozniško dovoljenje in na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

ROP

31. 3. nekaj pred 20.30 je v prostore železniške postaje v Novem mestu vstopil zamaskiran neznanec. Od uslužbenca je zahteval denar in mu zagrozil z nožem. Uslužbenec mu je izročil izkupiček, ropar pa je pobegnil. Storilec je visok okoli 170 cm, oblečen v temnejši jopič in temne hlače. Policisti so takoj odšli na kraj in pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev roparja, vendar ga do tega trenutka še niso našli.

OSUMLJENCEM ZASEGLI JEŽE

Policisti Policijske postaje Krško do 31. 3. v večernih urah, med opravljanjem nalog varovanja državne meje v bližini kraja Šutna opazili voznika osebnega avtomobila, ki je ob približevanju policijskega vozila s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Zapeljali so za voznikom in ga uspeli ustaviti. Med postopkom so ugotovili, da so voznik in dva potnika v gozdu lovili ježe. Policisti so jim odvzeli tri ježe, ki so jih prevažali v nahrbtniku in živali spustili v naravno okolje.

62-letnega, 23-letnega in 19-letnega moškega iz okolice Krškega bodo zaradi nezakonitega lova ovadili na pristojno tožilstvo.