mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

Osumljenci ropa in ugrabitve v priporu

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
28.05.2019 11:45

22. 5. dopoldne so bili policisti obveščeni, da se v Novem mestu nahaja moški, ki naj bi ga ponoči v Ljubljani oropali neznanci, ga zadrževali na neznanem kraju in mu grozili. Ko jim je žrtev izročila denar, pa naj bi ga izpustili na območju Novega mesta. Takoj je stekla kriminalistična preiskava z namenom izsleditve storilcev in razjasnitve vseh okoliščin kaznivega dejanja.

Kriminalisti so med preiskavo ugotovili, da je oškodovanec 22. 5. okoli 3. ure zapuščal gostinski lokal v Ljubljani, ko naj bi do njega prišli neznanci in ga proti njegovi volji posedli v avtomobil ter odpeljali. Od žrtve so zahtevali denar, ki ga ni imel pri sebi, zato so ga odpeljali do različnih bankomatov na območju Kočevja in Ljubljane, kjer je moral opraviti več dvigov gotovine in storilcem izročiti denar.

Kasneje so ga odpeljali v gozd, kjer so ga pretepali in mu grozili z ubojem v primeru, če jim ne bo izročil še preostalega denarja z računa. V jutranjih urah so ga odpeljali do banke v Novem mestu, kjer je moral ob njihovi prisotnosti opraviti dvig preostalega denarja. Storilci so žrtvi ves čas grozili, po prejemu denarja pa ga izpustili.

Kriminalisti so ugotovili, da so kaznivih dejanj ropa in ugrabitve osumljeni štirje storilci z območja Kočevja, stari med 17 in 26 let. Pridobili so odredbe sodišča in na naslovih bivanja osumljencev opravili hišne preiskave in jim zasegli predmete, pomembne za kazenski postopek. Osumljence so s kazensko ovadbo
privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zoper tri odredil pripor. Dva izmed njih so policisti že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja in premoženjskih kaznivih dejanj.