ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Novo mesto

Osumljeni poskusa uboja v Stranski vasi v priporu

Piše: STA

Čas objave:
29.03.2022 21:53

Preiskovalni sodnik je za 46-letnega osumljenca uboja v Stranski vasi odredil pripor, so sporočili s PU Novo mesto. Do incidenta je prišlo, ko so otroci 42-letnika v hišo poškodovanega metali kamenje. Poškodovani se je pritožil, potem pa je med njim ter 42- in 46-letnikoma prišlo do prerivanja, pri čemer je 46-letnik ustrelil oškodovanca.

Policisti so prejšnji četrtek prejeli obvestilo, da naj bi v naselju Stranska vas prišlo do pretepa in streljanja, ena oseba pa naj bi bila poškodovana. Na kraj so takoj napotili policiste, ki so zavarovali območje in vzpostavili javni red in mir. Reševalci pa so poškodovanega oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Kriminalisti in policisti so v okviru preiskave ugotovili, da je oškodovanec prišel na dvorišče objekta, kjer sta se nahajala osumljenca. Trojica se je sprla, ker naj bi dan pred tem otroci 42-letnega osumljenca v hišo oškodovanca metali kamenje. Spor med trojico je prešel v prerivanje na bližnjem travniku, kjer je 42-letni osumljenec oškodovanca s silo telesa vrgel na tla, 46-letni osumljenec pa ga je ustrelil v nadlaket roke, so pojasnili na Policijski upravi (PU) Novo mesto. Zaradi sodelovanja v pretepu so ovadili tudi 42-letnika.



Po dejanju sta osumljenca s kraja kaznivega dejanja pobegnila z osebnim avtomobilom. Policisti so takoj začeli aktivnosti za izsleditev in ju že nekaj pred 19. uro prijeli na območju Črnomlja. Obema so odvzeli prostost in ju pridržali.

V naselju je ob incidentu prišlo tudi do požara stanovanjske hiše in osebnega avtomobila. Požar so omejili gasilci, ki so zavarovali širše območje. Kot so še sporočili s policije, kriminalisti nadaljujejo preiskavo požiga, pri katerem je osumljen mladoletni storilec.