reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Krško, Sevnica, Dolenjske Toplice

Ovadili tri nasilneže

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.12.2012 13:26

Policisti so imeli minuli konec tedna polne roke dela z nasilneži. Posredovali so v treh različnih krajih in sicer zaradi nasilja v družini.

Krški policisti so v petek dopoldan posredovali zaradi nasilja v družini. 24-letni nasilnež je izvajal fizično in psihično nasilje nad svojo mamo. Osumljenec, ki je bil pod vplivom alkohola, jo je žalil, ji grozil in jo udaril po glavi. Policisti so še ugotovili, da nasilnež že dalj časa izvaja fizično in psihično nasilje nad žrtvijo. Odvzeli so mu prostost in ga pridržali. Prepovedali so mu približevanje žrtvi zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. Obvestili so pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Moškega bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Sevniški policisti so v soboto popoldan prijeli 52-letnega nasilneža, ki je kršil prepoved približevanja žrtvi. Pijan nasilnež je kljub prepovedi približevanja ženi grozil, da jo bo ubil. Policisti so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah so obvestili tudi preiskovalnega sodnika in okrožnega državnega tožilca.

O nasilju v družini so bili v nedeljo zvečer obveščeni tudi policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 47-letni nasilnež grozil svoji ženi, da jo bo ubil, jo žalil, razbijal pohištvo in grozil, da bo zažgal hišo. Policisti so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.