1_10_300_posvetlit Svet24.si

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno ...

Mladen Grdović Svet24.si

VIDEO: Mladen Grdović v Marezigah omagal na odru

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Zakonci v eksperimentu ne nosijo svojih oblačil

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Kronika Novo mesto

Finančna pomoč občine perspektivnim dijakom in študentom

Piše: R.K.

Čas objave:
11.07.2021 07:00

Mestna občina Novo mesto je na svoji spletni strani objavila razpis za podelitev izrednih štipendij in enkratnih denarnih pomoči za perspektivne študente in dijake za šolsko oziroma študijsko leto 2021/2022.

Občina mladim Novomeščanom, ki na svojih področjih dosegajo izjemne dosežke, nudi denarno podporo v višini 200 evrov na mesec za šolanje v Sloveniji, 300 evrov na mesec za izobraževanje v tujini, višina enkratne denarne pomoči za študij v tujini pa znaša 500 evrov. Kandidati lahko vloge oddajo do 4. oktobra 2021.

Mestna občina Novo mesto s štipendijami za izjemne uspehe, ki jih je začela podeljevati leta 2016, aktivno podpira mlade Novomeščane, ki imajo s tovrstnim štipendiranjem priložnost, da razvijajo posebne talente in predstavljajo naložbo v prihodnost Novega mesta. Letos bo tako štipendije prejela že šesta generacija štipendistov, ki se bodo pridružili dosedanjim enajstim štipendistom.

Kandidirajo lahko študenti in dijaki
Možnost za pridobitev izredne štipendije imajo perspektivni študenti študijskih programov 1., 2. in 3. bolonjske stopnje in perspektivni dijaki srednješolskega izobraževanja, ki so državljani Republike Slovenije, imajo stalno prebivališče v Mestni občini Novo mesto ter so v zadnjem zaključenem šolskem letu dosegli povprečno zaključno oceno najmanj 4 ali so v zadnjem zaključenem študijskem letu dosegli povprečno oceno vseh opravljenih izpitov najmanj 8. Pomemben pogoj za pridobitev štipendije so tudi izjemni dosežki s področij delovanja kandidatov.


Enkratne denarne pomoči so namenjene perspektivnim študentom študijskih programov 1., 2. in 3. bolonjske stopnje, ki se izobražujejo v tujini in so državljani Republike Slovenije ter imajo stalno prebivališče v Mestni občini Novo mesto. Kandidati morajo v zadnjem zaključenem študijskem letu doseči povprečno oceno vseh opravljenih izpitov najmanj 8 ter izkazati izjemne dosežke.

Študenti, ki se izobražujejo v tujini, lahko kandidirajo tako za pridobitev izredne štipendije kot tudi enkratne denarne pomoči.

Pravočasno prispele in popolne vloge bo obravnavala komisija. O dodelitvi štipendij in enkratnih denarnih pomočeh bodo kandidati pisno obveščeni najkasneje v 90 dneh od zadnjega dne za oddajo vlog. Število podeljenih izrednih štipendij in enkratnih denarnih pomoči bo po obravnavi vlog določeno skladno z doseženim številom točk in razpoložljivimi sredstvi.

Več informacij o razpisu je na voljo na spletni strani Mestne občine Novo mesto.