Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

Robert E Crimo III Svet24.si

Strelec načrtoval še en napad

Viktor-Vrecar-2021-e1611911492595 Necenzurirano

Prihaja energetska kriza, uprava HSE pa želi ...

tonin cigler kralj horvat nsi bobo Reporter.si

Janševa peta kolona: ti ljudje so razlog, da se ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič osupnil s podrobnostmi glede ...

mark Zuckerberg Odkrito.si

Konec ali novi začetek!?

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Kronika

Pester dan za policiste

Piše: R.K.

Čas objave:
10.05.2022 10:45

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 201 klic. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, nesreče pri delu, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

V nesreči poškodovana voznica

Iz bolnišnice so nas okoli 20. ure obvestili, da oskrbujejo žensko, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Policisti PP Novo mesto so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila v dopoldanskih urah v naselju Ivanja vas pri Mirni Peči, kjer je 20-letna voznica pri vožnji po klancu navzdol izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v brežino. V nesreči se je lažje poškodovala. Policisti bodo zoper voznico zaradi kršitve cestno prometnih predpisov uvedli postopek o prekršku.

Pod vplivom alkohola

Okoli 19.30 so nas občani obvestili o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi vozil iz smeri Loke pri Zidanem Mostu proti Sevnici in s prehitro ter nevarno vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu. Sevniški policisti so voznika izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 49-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom
seznanili sodišče.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Novo mesto so med kontrolo prometa v Novem mestu okoli 14. ure ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio in ugotovili, da 34-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. 

KRIMINALITETA

Tatvine

Neznanci so ob železniški progi na območju Stranske vasi odtujili okoli 170 metrov električnih vodnikov in povzročili za okoli 4000 evrov škode. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V naselju Dol pri Šmarjeti je v noči na 9. 5. nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil torbico z dokumenti. Lastnika je oškodoval za 400 evrov.

Med 8. 5. in 9. 5. je v kraju Hom na območju PP Trebnje nekdo s strehe objekta odtujil bakrene žlebove. Škode je za okoli 5000 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Rigonc, Loč in Male Doline (PP Brežice) izsledili in prijeli pet državljanov Irana, pet državljanov Šrilanke in državljana Srbije in pri Oštrcu (PP Krško) tri državljane Pakistana in državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.