mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

Pester konec tedna

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.01.2013 13:24

Policisti Policijske uprave Novo mesto so od zadnjega poročanja intervenirali v 82 nujnih primerih.

Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Pridržali so voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola in kršitelju cestno prometnih predpisov zasegli avtomobil. Posredovali so zaradi 21 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali dva kršitelja, ki se kljub ukazom policistov nista pomirila in sta nadaljevala s kršitvami. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja dokumentov, vlomov in tatvin. Intervenirali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požarov, sprožitve signalno varnostne naprave, zgostitev prometa, povoženja divjadi in ovir na vozišču.

Vlomi in tatvine

V stanovanjskem bloku v Krškem je nekdo vlomil v klet in odtujil moško in žensko kolo.

V noči na 26. 1. je na parkirnem prostoru stanovanjskega bloka v Krškem neznanec poškodoval več parkiranih avtomobilov. Škode ja za okoli 1500 evrov.

V okolici Sevnice je nekdo iz stanovanjske hiše odtujil motorno žago.

Z objekta v Novem mestu je nekdo odtujil bakreno polico in del odtočne cevi. Škode je za okoli 300 evrov.

Povzročitelj nesreče z 1,45 mg alkohola

V petek nekaj po 22. uri se je zgodila prometna nesreča v okolici Trebnjega, kjer je voznik kolesa z motorjem trčil v službeno vozilo policije. Povzročitelj nesreče je po trku skušal pobegniti, vendar sta ga policista prijela. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da kršitelj vozi neregistrirano kolo z motorjem in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi očitnih znakov vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus alkoholiziranosti. 41-letni povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,45 miligramov alkohola. Zaradi številnih kršitev so mu policisti izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.


Pridržan voznik

Krški policisti so 25. 1. nekaj pred polnočjo med kontrolo prometa v Krškem ustavili 46-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,93 miligramov alkohola. Kršitelja so odpeljali v prostore za pridržanje in napisali obdolžilni predlog.

Pridržan kršitelj

V noči na 27. 1. so novomeški policisti posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v lokalu v Novem mestu, kjer je pijan kršitelj nadlegoval goste. 34-letni moški ni upošteval ukazov policistov, nadaljeval je s kršitvijo in žalil policiste in jih pozival k pretepu. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Zasegli ukraden mercedes in bmw


26. 1. popoldan se je na mejni prehod Obrežje, na izstop iz Slovenije, z osebnim avtomobilom Mercedes benz pripeljal 47-letni državljan Srbije. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo in pregled vozila. Pri preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil Mercedes v maju 2012 ukraden v Srbiji. Avtomobil so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

27. 1. dopoldan so na vstopu v Slovenijo 46-letnemu državljanu Srbije zasegli osebni avtomobil BMW 118D. Pri preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil BMW novembra 2012 ukraden v Italiji.