zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Kronika Novo mesto

Pester vikend za PU Novo mesto

Piše: Radio Krka/PU NM

Čas objave:
20.07.2015 11:44

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 165 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 513 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in 23 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Štirim kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli vozila.

Posredovali so zaradi 45 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, zgostitev prometa, sprožitev signalno varnostnih naprav in ovir na vozišču.

PROMETNA VARNOST

POVZROČITELJA NESREČ POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti Policijske postaje Novo mesto so bili 17. 7. nekaj po 20. uri obveščeni o prometni nesreči v Novem mestu. Ugotovili so, da je 53-letni voznik kombiniranega vozila v Novem mestu peljal v nasprotni smeri po enosmerni cesti, zaradi vožnje preblizu desnemu robu trčil v robnik in v varovalno ograjo. Po nesreči je povzročitelj odpeljal s kraja. Policisti so ga izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,23 miligramov alkohola (2,56 g/kg). Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določa globo najmanj 1900 evrov. Kršitelju se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Pri naselju Ševnica se je 19. 7. okoli 13. ure zgodila prometna nesreča. Trebanjski policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 62-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola (1,20 g/kg). Lažje poškodovanega voznika so oskrbeli v novomeški bolnišnici. O kršitvah bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

POD VPLIVOM ALKOHOLA IN BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so 18. 7. popoldan, med opravljanjem nalog v okolici Dvora, ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V litru izdihanega zraka je imel 0,76 miligramov alkohola (1,58 g/kg). Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

NASILJE V DRUŽINI

V noči na 17. 7. so policisti posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Trebnjega. Ugotovili so, da je 36-letni moški, ki je bil pod vplivom alkohola, izvajal nasilje nad ženo in mladoletnimi otroki. Policisti so zaščitili žrtve nasilja, nasilnežu so odvzeli prostost in ga pridržali. Izrekli so mu prepoved približevanja ženi in otrokom in ga ovadili na tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

VLOM

V okolici Škocjana je 18. 7. nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar. Lastnika je oškodoval za 1200 evrov.

OSTALE ZADEVE

Trebanjski policisti so bili 17. 7. okoli 23. ure obveščeni o poškodovani osebi v Češnjicah pri Trebelnem. Poškodovanega 26-letnega moškega so reševalci odpeljali v ljubljanski klinični center. Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da se je moški vzpel na mlaj, visok okoli sedem metrov, kjer je odstranil zatezni pas. Ob sestopu je padel z višine okoli petih metrov in se poškodoval. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.